KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Lefkoşa Sanat Tiyatrosu, yeni oyunu Merhaba Hoşçakal'ı çarpıcı bir video ile tanıttı

Lefkoşa Sanat Tiyatrosu, yeni oyunu Merhaba Hoşçakal’ı çarpıcı bir video ile tanıttı

Lefkoşa Sanat Tiyatrosu'nun (LST) 2017-2018 sezonunun ilk oyunu Merhaba Hoşçakal, iş 'kazaları' ve işçi ölümlerine dikkat çeken çarpıcı bir videoyla tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 17/11/17 14:30
okuma süresi: 3 dak.
Lefkoşa Sanat Tiyatrosu, yeni oyunu Merhaba Hoşçakal’ı çarpıcı bir video ile tanıttı
A- A A+

KIBRIS POSTASI

Lefkoşa Sanat Tiyatrosu'nun (LST) 2017-2018 sezonunun ilk oyunu Merhaba Hoşçakal, iş 'kazaları' ve işçi ölümlerine dikkat çeken çarpıcı bir videoyla tanıtıldı.

Demir yollarında çalışan işçi bir babanın ray döşerken kazada tek bacağını kaybedince, bütün ailenin kaderinin de değişmesi temelinde kurgulanan oyun için LST ekibi KKTC öznelinde yaşanan iş kazaları ve işçi ölümlerini anlatan bir video çekti. Kamera karşısına geçen ve hazırlanan işçi ölümleriyle ilgili metni hiçbir tekrar yapılmaksızın spontane şekilde ve en doğal tepkileriyle okuyan LST ekibinin tanıtım videosu sosyal medyada da ilgi çekti.

MERHABA HOŞÇAKAL OYUNU...

"İş kazasında bir bacağını kaybeden baba, sanki işe yaramaz bir makineymiş gibi kenara atılır. Kendisini, babasına bakmak için dört duvar arasına hapsetmiş, ruh sağlığını iyice kaybetmiş, dine sığınmış Johnny ve 15 yıl önce terk ettiği eve sadece 'Merhaba hoşçakal' demek için dönmüş babasının tazminatından payını isteyen Hester…

İki mutsuz, iki umutsuz, iki hayat yorgunu insan…Hester ve onu ilk bakışta tanıyamayan erkek kardeşi, birlikte paylaştıkları ve özlem duydukları geçmişlerine doğru bir yolculuğa çıkarlar.

Bu hesaplaşmada birbirlerini yeniden tanırken, çocukluk, aile, anne, baba, hayal kırıklığı, mutluluk, sevinç, aşk gibi yitirdikleri ne varsa hepsi yatırılır masaya. Hester'in dediği gibi, onlar yoksuldan da öte, elden düşme insanlardır, daha önce kullanılmış olan günlere mahkumdurlar. Kara derili olmamalarına rağmen aynı kaderin yolcularıdır.

Bu sistemde, bu aile düzeninde, gitmek mi zordur kalmak mı? Giden mi haklıdır kalan mı?" Gney afikalı bir bir oyun yazarı olan Athol Fugard, beyaz olmasına rağmen eserlerinde kendini siyah derili insanların yazgısıyla özdeşleştirir. Genelde toplumsal adaletsizlik üzerinde dururken Güney Afrika'nın ırkçı rejimini de eleştiren Fugard, merhaba hoşçakal oyununda sistem içerisinde karşı durduğu ne varsa hepsini bir çatı altında toplamış ve nakış gibi işlemiştir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.