KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

EMAA'dan sanatçılarla atölye çalışması sergisi

EMAA'dan sanatçılarla atölye çalışması sergisi

KKTC Kültür Dairesi, Güzel Sanatları Destekleme Kurulu tarafından desteklenen Mürüvvet Türkyılmaz, Canan ve Neriman Polat ile gerçekleştirilen "Sanatçılarla Atölye Çalışması" sonucunda çıkan ürünler, EMAA Başkent Sanat Merkezi'nde geçtiğimiz pazartesi 19:00'da sanatseverlerle buluştu.

Yayın Tarihi: 15/03/18 08:00
okuma süresi: 2 dak.
EMAA'dan sanatçılarla atölye çalışması sergisi
A- A A+
17 Mart tarihine kadar hafta içi 18:00-21:00, Cumartesi ise 10:00-13:00 saatleri arasında izlenebilecek. Sergide Bahire Deniz, Erm An, Kemal B. Caymaz, Mehmetemin Yıldızçoban, Necla E.Özoğul, Ozan Özgenler, Özgül Saygun, Raif Kızıl, Sinem Ertaner, Toya Akpınar ve Zehra Şonya'nın karışık teknik ve enstelasyonlardan oluşan eserleri yer alıyor.

Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA), "Sanatçılarla Atölye Çalışması" projesinin hedefini; bir yandan dernek üyelerinin aynı mekanda yaratım sürecine girmelerini sağlamak, bu bağlamda birliktelikleri güçlendirerek aidiyet duygusunu geliştirmek; diğer yandan bilindik sanat forumlarını kullanarak her üyenin kendi içinde sınır genişlemeleri yaratmak ve farklı mecralara yönelerek üretimleri artırmak olarak özetledi. Ayrıca metin yazarlığını Derya Ulubatlı'nın hazırladığı iki dilde katalog ile de süreci belgelemek, irdelemek ve geleceğe not düşmek amaçlandı.

Programa davet edilen sanatçılar bu amaç doğrultusunda 5 gece süren çalışmalarının içeriklerini kurgulanırken, bilgi birikimlerini, tecrübelerini ve deneyimlerini paylaştılar. Teorik bilgi ve eserler üzerinden tartışmaların da gerçekleştiği eğitimlerde, katılımcılarla birebir ilgilenme, onların dünyalarına girme, sanatsal ve sosyal kaygılarını anlama ve tanıma çabasına da girdiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.