KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

İzle - Tartış'ta 'Her Şeyin Teorisi' gösterilecek

İzle - Tartış'ta 'Her Şeyin Teorisi' gösterilecek

Stephen Hawking'i anlatan "Her Şeyin Teorisi" Filmi 7 Nisan Cumartesi akşamı 20:00'de Baraka'nın İzle-Tartış etkinliği kapsamında gösteriliyor.

Yayın Tarihi: 05/04/18 17:27
okuma süresi: 2 dak.
İzle - Tartış'ta 'Her Şeyin Teorisi' gösterilecek
A- A A+
Kuantum fiziği ve kara delikler üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen evrenbilimci ve teorik fizikçi Stephen Hawking, 76 yaşında hayatını kaybetti. Bu nedenle Baraka Kültür Merkezi'nin Nisan ayı filmi, Hawking'i daha yakından tanımak amacıyla "Her Şeyin Teorisi" olarak belirlendi. Sinemaya ve bilime ilgi duyan herkes, 7 Nisan Cumartesi akşamı saat 20.00'de Kızılbaş'taki Baraka lokaline davetlidir.

Her Şeyin Teorisi, fizikçi Stephen Hawking'in hayatının konu edildiği, 2014'te çıkmış bir İngiliz dram-biyografi filmidir. Hawking'in 60'lı yıllardaki yaşamını, sağlığına ilişkin kötü haberleri aldığı dönemi ve hepsinden de önemlisi eşi Jane ile olan ilişkisini anlatan filmde Hawking'i canlandıran Eddie Redmayne en iyi erkek oyuncu Oscar'ını kazanmıştır.

"Olağanüstü adamın olağanüstü yaşamı" herkesin görmesi gereken, umutsuzluğu yok sayan özel anlar barındırıyor.

Stephen Hawking sadece günümüzün en zeki insanlarından biri değildi, aynı zamanda savaş karşıtı, toplumsal vicdanı olan, kapitalizmi eleştiren biriydi:

"Eğer ihtiyacımız olan her şeyi makineler üretirse, sonuç, şeylerin nasıl dağıtılacağına göre belirlenecek. Eğer makinelerin ürettiği zenginlik paylaşılırsa herkes konforlu bir dinlence içinde yaşayacak; ama makinelere sahip olanlar, zenginliğin yeniden dağıtılmasına karşı başarılı biçimde lobi yaparsa, çoğu insan müthiş yoksul olacak. Şu ana kadar, ikinci seçenek baskın çıkmış görünüyor; teknoloji giderek artan bir eşitsizliğe yol açıyor."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.