KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Yazar Sonay Yakup Yakupsoy okurlarıyla buluştu

Yazar Sonay Yakup Yakupsoy okurlarıyla buluştu

İngiltere'de yaşamını sürdüren ve dört kitabı bulunan, ülkemiz yazarlarından Sonay Yakup Yakupsoy, Lefkoşa Khora Kitap Cafe'de imza günü ve söyleşi düzenleyerek okurlarıyla buluştu.

Yayın Tarihi: 15/04/18 10:40
okuma süresi: 2 dak.
Yazar Sonay Yakup Yakupsoy okurlarıyla buluştu
A- A A+

Etkinlikte, yazarın Khora Yayınları'ndan çıkan son çocuk kitabı "Sultan ve Uzun Ayak" tanıtıldı. Samimi bir ortamda yapılan söyleşi, Khora Yayınları adına Nazen Şansal'ın konuşmasıyla başladı.

Konuşmada, Khora Yayınları'nın 60'dan fazla kitaba imza attığı ve okuma alışkanlığının küçük yaşta başlaması adına son yıllarda çocuk edebiyatına özel bir önem verdiği vurgulandı. Yakupsoy ise kitabın hazırlanma süreci ve kitaba konu olan Afrika Gri Papağanı (Jako) ve leyleklerin göç yolları hakkında bilgiler verdi. Türkçe-İngilizce olarak hazırlanan kitabın hem Kıbrıs'taki küçük okurlar için hem de İngiltere'deki çocuklar için dil öğrenme konusunda da faydalı olacağını belirtti.

Kitabın tanıtımı 21 Nisan'da Omorfo Khora'da yapılacak

Sonay Yakup Yakupsoy, 21 Nisan Cumartesi günü saat 11.00'de Omorfo Khora Kitap Cafe'de okurlarıyla buluşacak. Etkinlikte katılımcılar, yazara soru ve yorumlarını iletebilecek ve kitaplarını alarak imzalatabilecekler.

Eğitim Bakanlığı tarafından pedagojik yönden onaylanan "Sultan ve Uzun Ayak", kafeste yaşamakta olan bir papağanın leyleklerle birlikte Afrika'ya göç etmesini ve özgürlüğüne kavuşmasını anlatıyor. Yolculuk esnasında yaşadıkları maceralar, onlara, dostluğu, dayanışmayı, zorluklarla baş etmeyi ve özgürlük için bedel ödemeyi öğretiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.