KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

2018 Ali Nesim Edebiyat Ödülü alanlar belirlendi

2018 Ali Nesim Edebiyat Ödülü alanlar belirlendi

Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanı Doç.Dr.Şevket Öznur'un yapmış olduğu açıklamada bu yıl ödül alan isimleri açıkladı.

Yayın Tarihi: 24/04/18 15:14
okuma süresi: 2 dak.
2018 Ali Nesim Edebiyat Ödülü alanlar belirlendi
A- A A+
Kıbrıs Türk Edebiyatı'nın en önemli isimlerinden birisi olan , uzun yıllar Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği'nin Başkanlığını üstlenmiş ve 9 Mayıs 2014 tarihinde vefat eden Ali Nesim'in düşüncelerini, eserlerini ve Kıbrıs Türk Kültürünü yaşatmak için Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği tarafından 2016 yılından itibaren "Ali Nesim Edebiyat Ödülleri" sahipleri belirlendi.

10 Mayıs 2018 Perşembe saat 19.00'da Hidden Garden-Lefkoşa'da gerçekleştirilecek ödül töreninde ayrıca araştırmacı-yazar Eralp Adanır'ın M. Kansu üzerine yazmış olduğu, Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Yayını, "M.Kansu'ya Yazım Dünyasında Yürümek" başlıklı kitabın tanıtımı ile Eralp Adanır tarafından hazırlanan "Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği 35 Yaşında" kitapçığı da konuklara dağıtılacaktır.

Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanı Doç.Dr.Şevket Öznur'un yapmış olduğu açıklamada bu yıl ödül alan isimler şöyle:

Araştırmacı-Yazar Harid Fedai, VEFA ÖDÜLÜ'ne

Yazar-Şair M. Kansu, ONUR ÖDÜLÜ'ne,

Araştırmacı Yazar Oğuz Karakartal/ Yakovos Hacıpieris, ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ'ne

Yazar Bekir Kara, ROMAN ÖDÜLÜ'ne

Gazetci-Yazar Nezire Gürkan, RÖPORTAJ ÖDÜLÜ'ne

Şair İlkay Adalı, ŞİİR ÖDÜLÜ'ne lâyık görülmüştür.

Ayrıca Araştırmacı-Yazar Eralp Adanır'a "M. Kansu'yla Yazım Dünyasında Yürümek" adlı kitabın yazarı olarak teşekkür plaketi verilecektir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.