KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 4 dak.

No. 1 + 39 sergisi sanat severlerle buluştu

No. 1 + 39 sergisi sanat severlerle buluştu

SOL Atölye / Sergi Salonu ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) tarafından düzenlenen No. 1 + 39 sergisi ile sanatseverlere, Salahi Şevket Sokak 39 Numara'da kapılarını açtı.

Yayın Tarihi: 27/07/18 16:44
okuma süresi: 4 dak.
No. 1 + 39 sergisi sanat severlerle buluştu
A- A A+

Serginin açılışı muazzam bir kalabalıkla, 26 Temmuz Perşembe günü saat 19:00'da geçekleştirildi. Sergide; Kıbrıs, İran ve İngiltere'den 17 sanatçının çalışmaları yer alıyor. Toya Akpınar, Selis Tutkum Altınok, Arianna Economou, Sümer Erek, Sinem Ertaner, Hayal Gezer, Nilgün Güney, Nurtane Karagil, Osman Keten, Lee Maelzer, Omid Kalantar Motamedi, Şenol Özdevrim, Ayşe Rabo, Kris M. Adem ve Sibel Kemal Uzun'un özel çalışmaları sanatseverlerin izlenimine sunuluyor. Sergide sanatsal enstalasyonlar, resimler, fotoğraflar, performans ve sinema enstalasyonu yer alıyor. Sanatçıların, sanat eserlerini kendi kişisel yorumları, bireysel duygu ve izlenimleri ile yarattığı çalışmaların sergilendiği sergi, 31 Temmuz Salı gününe kadar saat 18:00-21:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

AKPINAR: ''ASLINDA BURADAKİ SERGİ BU LÜTFUN PARÇASIDIR''

KAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar KAÜ TV'ye yaptığı açıklamada; ''Bir defa KAÜ'nün farklı bir misyonu var: Işıklar kenti Lefkoşa'yı yeniden geçmiş ile geleceğini birbiriyle ilişkilendirmek. Bugünkü sergide de çok güzel bir şekilde bu yansımaları görebiliyoruz. Özellikle her farklı odada o döneme ait farklı yaşam ve -aslında sadece yaşam değil- o günlerin izlerini de sanırım bize hissetirmeye çalıştılar. O yıllara ait birtakım görüntülerle, o yıllara ait yaşamı benimsemiş insanların kendi yaşam alanlarını bize güzel bir şekilde anlattılar. Tabii ki KAÜ'nün üstlenmiş olduğu kendi misyonununda ve bulunduğu coğrafik noktada Arabahmet bölgesinde her ne kadar Osmanlı döneminin o kokusunu, o geçmişini hissediyor ve yaşıyor olsak bile yine o dönemin, o dönem içerisinde yaşayan azınlıklara da çok ciddi lütuflarda bulunuldu. Aslında buradaki sergi bu lütfun parçasıdır. Dönüp baktığımız zaman Ermenilerin, daha birçok farklı ve o dönemde Adada yaşayan halklara ortaya koymuş olduğu lütuf ve yaşam bölgelerinden birisi aslında burası şu andaki açılan sergi alanıdır. Bizim o geçmişe, o kültür mirasına sahip çıkabiliyor olmak, bunu üniversite olarak yapabiliyor olmak, bunu halkımız ile paylaşabiliyor olmak ve üstlenmiş olduğumuz misyonu hissettirebilmek, hükümetimizin de böylesi değerlerimizin olduğuna farkına varmaya ve değerlerimize sahip çıkmaya davet ediyorum.'' dedi.

ERTANER: ''ÇALIŞMALARDA BU EVDEKİ YAŞANMIŞLIKLARIN VE KATMANLARIN İZLERİ VAR''

KAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü akademisyeni, sanatçı Sinem Ertaner, serginin açıldığı evin bir sürür yaşanmışlık, hikaye ve hatıra barındırdığına dikkat çekerek, sanatçıların çalışmalarının da bunlardan beslendiğini söyledi. Evin her katının hem Kıbrıs tarihi hem de insani anlamda ayrı bir önemi olduğunu da kaydeden Ertaner, "Sanatçıların çalışmalarının objelerinde de aslında hayatın ta kendisi var. Sergide yerleştirmeler kullandık. Bizim için en değerli olan noktalardan biri evin geçmiş sahiplerinden kişilerin, evi ziyaret etmesi. Biz bu vesileyle, sergide araştırması sergilenen Alexander M Hadijilya'da teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.