KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

"Kıbrıs Şer'iyye Sicilleri" kitabı Uluçay'a takdim edildi

"Kıbrıs Şer'iyye Sicilleri"  kitabı Uluçay'a takdim edildi

Prof.Dr.Soyalp Tamçelik ve Mustafa Kemal Kasapoğlu tarafından hazırlanan "Kıbrıs Şer'iyye Sicilleri" isimli kitap, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay'a takdim edildi.

Yayın Tarihi: 04/08/18 14:44
okuma süresi: 2 dak.
"Kıbrıs Şer'iyye Sicilleri"  kitabı Uluçay'a takdim edildi
A- A A+

Cumhuriyet Meclisi'nden verilen bilgiye göre, kitabı hakkında konuşan Mustafa Kemal Kasapoğlu, 16-19.yüzyıllar arasında Kıbrıs Adasında görülen davaları içeren kitabın büyük uğraş ve emeklerle hazırlandığını belirterek adadaki Osmanlı varlığı ile ilgili bilgi ve belgelerle önemli bir kaynak oluştuğuna inandıklarını söyledi.

Kasapoğlu, kitabın sadece tarih araştırmacıları için değil, içerisinde fiyat hareketliliği bilgilerini de barındırdığından ekonomistler ve maliye tarihçileri için de bir kaynak teşkil edeceğini dile getirdi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da kitabın, adadaki geçmişin izlerini anlatan çok önemli bir eser konumunda olduğunu belirterek verilen emek nedeniyle teşekkür etti.

Ada tarihinin iyi bilinmesi adına bir çok boyutuyla kitabın araştırmacılar için çok önemli bir kaynak olduğuna inandığını ifade eden Uluçay, tarihin resmi belgelerle gün ışığına çıkarılmasının önemine değindi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.