KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Hasan Çakmak'ın kitapları Amerikan kütüphanelerinde

Hasan Çakmak'ın kitapları Amerikan kütüphanelerinde

Kültür otoriteleri tarafından dünyanın en büyük kütüphanesi olarak kabul edilen "Amerikan Library of Congress" yazar Hasan Çakmak'ın kitaplarını koleksiyonuna dahil etti.

Yayın Tarihi: 05/08/18 12:20
okuma süresi: 2 dak.
Hasan Çakmak'ın kitapları Amerikan kütüphanelerinde
A- A A+
Kıbrıslı yazar Hasan Çakmak'ın kaleme aldığı Deniz Bey, Kıbrıs Müzik Tarihinden Kesitler, Kıbrıs'ta Özel Eğitim ve Aynı Gökyüzü Altında isimli 4 kitabını "Amerikan Library of Congress" Ortadoğu Kolleksiyonu'na dahil ederek kayıt altına aldı.

Washington, D.C.'de bulunan ve dünyanın en büyük kütüphanesi olan "Amerikan Library of Congress" koleksiyonunda 470 dilde, 29 milyondan fazla kitap ve diğer yayınlar, 58 milyon el yazması, bir milyonun üzerinde hükümet belgesi, son üç yüzyılda, dünyada yayınlanmış bir milyon gazete sayısı, 33.000 ciltlenmiş gazete sayıları, 500.000 mikrofilm, 6000'in üzerinde karikatür dergisi, dünyanın en büyük hukuki belgeler koleksiyonu, filmler, 4.8 milyon harita, müzik notaları ve 2.7 milyon işitsel kayıt bulunmaktadır.

Yazarın kitapları Türkiye/Ankara öncesinde; İngiltere/Londra, İsçivre/Cenevre, Küba/Havana, Fransa/Paris, Ermenistan/Erivan, Polonya/Varşova, Venezüela/Karakas, Belçika/Brüksel, İskoçya/Edinbourgh kütüphanelerinde değerlendirmeye alınarak edebiyat koleksiyonlarına kabul edilmişti...

Kıbrıslı yazar Hasan Çakmak sürdürdüğü kültür sanat çalışmaları neticesinde yüzün üzerinde ödüle layık görülürken bu ödüllerin 56'sı uluslararası nitelik taşımaktadır.

Geçtiğimiz ay, uluslararası birçok edebiyat ödülü sahibi Çakmak'ın yazdığı kitaplar, Türkiye Milli Kütüphanesi edebiyat koleksiyonuna kabul edilmişti. Türkiye Turizm ve Kültür Bakanlığı bağlı Ankara Milli Kütüphaneler Başkanlığı tarafından teslim alınan kitapların kaydı Ankara'da yapılmıştı.

Lha

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.