KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Genç Sanatçılar Resim Yarışması Sergisi yarın açılıyor

Genç Sanatçılar Resim Yarışması Sergisi yarın açılıyor

Sergi açılışı ile birlikte yapılacak ödül töreni AKM'de yer alacak.

Yayın Tarihi: 04/09/18 10:09
okuma süresi: 2 dak.
Genç Sanatçılar Resim Yarışması Sergisi yarın açılıyor
A- A A+
Kültür Dairesi'nin her yıl düzenlediği "Genç Sanatçılar Resim Yarışması"nın ödül töreni ve sergi açılışı yarın (5 Eylül Çarşamba günü) Atatürk Kültür Merkezinde saat 19.00'da yapılıyor. Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Genç Sanatçılar Resim Yarışması Sergisi'nin açılışını Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal G. Özyiğit yapacak.

Seçici kurul üyeliklerini Nilgün Güney, Filiz Ankaç ve Şenol Özdevrim'in yaptığı yarışmada derecelendirme yapılmaksızın verilen üç başarı ödülü, bir mansiyon ve bir de jüri özel ödülü sahiplerini buluyor. Başarı ödülleri, "Beşparmağın Güzelliği" isimli eseriyle Direnç Betmezoğlu, "Yeter I" isimli eseriyle Kemal B. Caymaz ve "Zamanda Yolculuk II" isimli eseriyle Tünay Özyay'ın, mansiyon "Üç Direk Bach İçin Ayakta" isimli eseriyle Buğra Göksu'nun ve jüri özel ödülü de "Of Roots and Links; Cacti" isimli eseriyle İbrahim İnce'nin olacak.

Kültür Dairesi'nden verilen bilgiye göre Serkan Soyalan'ın sunuculuğunu yapacağı sergi açılışında, Lefkoşa Belediye Orkestrası müzisyenlerinden Reşat Kortan ve Fatih Girgin de sanatseverlere müzik dinletisi sunacak.

14 Eylül tarihine kadar sanatseverlerin izlenimine sunulacak Genç Sanatçılar Resim Yarışması Sergisi'nde 12 kişinin 28 eseri sergileniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.