KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 5 dak.

21.15 treni, büyük ilgi gördü

21.15 treni, büyük ilgi gördü

Çatalköy Belediyesi Tiyatro Su'nun sahnelediği, Toygun Orbay'ın yazdığı ve Derman Atik'in yönettiği 21.15 Treni, Maltepe Belediyesi'nin düzenlediği "Maltepe Uluslararası Tiyatro Festivali"nde gösterilirken, tiyatroseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Yayın Tarihi: 17/09/18 18:23
okuma süresi: 5 dak.
21.15 treni, büyük ilgi gördü
A- A A+

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen Maltepe Uluslararası Tiyatro Festivali'ne özel davetli olarak katılan Çatalköy Belediye Tiyatro Su'nun 21.15 Treni oyunu tiyatroseverlerden büyük ilgi gördü ve beğeni topladı. Yönetmenliğini Çatalköy Belediyesi Sanat Yönetmeni Derman Atik'in yaptığı, Cenk Gürçağ, İlkşen Varoğlu Atik, Soner Eminağa ve Mehmet Saygıer'in başrolünü paylaştığı 21.15 Treni'nde, beklemekten keyif alınması gerektiği, anı yaşamanın ve beklenilen zamanın kaliteli geçirilmesi gerektiğinin önemine vurgu yapılıyor.

Atik "Bize bu şansı verdikleri için teşekkür ederim"

Çatalköy Belediyesi Tiyatro Su ekibi, İstanbul'da gerçekleşen festivalde yer almaktan büyük bir mutluluk duyarken, Çatalköy Belediyesi Sanat Yönetmeni ve aynı zamanda oyunun da yönetmenliğini yapan Derman Atik kısaca şunları söyledi: "Yaptığımız tiyatronun ülke dışına taşınabilmesi çok kolay birşey değil. Amacımız uluslararası festivallerde yer almaktı her zaman için. İnanıyorum ki bu yurt dışı festival katılımlarımız gün geçtikçe artacaktır. Bu sanatçı grubumuzla bunu başarmayı düşünüyoruz. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve belediyenin kültür- sanat ekibine, Maltepe Belediye Tiyatrosu Şefi Kubilay Erdelikara'ya bizlere bu şansı verdikleri için teşekkür ediyorum"

Erdelikara "Gerçekten bir ustalık var"

Oyunla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Maltepe Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Kubilay Erdelikara ise şunları söyledi "Oyunun texti benim okuduğum bir oyun değildi. Çok merak ediyordum. Bir defa oyunu izledikten sonra tabii ki yönetmen gözüyle, yönetmen burada ne düşünmüş bunları da düşünerek izliyorsunuz. Üzerine çok düşünülmüş, çok iyi bir dramatürji yapılmış belli. Bu kadar durağan, olağan bir konuyu bu kadar sürükleyici sahneye koyabilmek her anını başka bir şekilde süsleyebilmek herhangi bir yönetmenin yapabileceği birşey değil. Burada gerçekten bir ustalık var. Oyuncularla birebir nasıl çalıştığını, bunların hepsini prova aşamasında Derman hoca oturmuş oraya, onları bile gördüm. Ve sadece bunu görmüyorsunuz, o tiyatronun geçmişini de görüyorsunuz o oyunu izlerken. Birbirlerine bağlılıkları, o esnada keyif alışları ve festivalde olduklarını bilerek oynamaları. Çünkü orada ders verdiler, genç arkadaşlarımız onları izledi. Hepimiz ders alıyoruz. Gerçekten orada hepimize çok güzel bir ders verdiler. Bu kadar sade oynanır, bu kadar güzel oynanır. Çok mutlu olduk."

"Atik, KKTC'nin Muhsin Ertuğrul'u olmuş"

Erdelikara sözlerini, Derman Atik'in çalışmalarına değinerek bitirirken şunları söyledi "Bizim Derman hocamla çok eski bir geçmişimiz yok. Ama hep duyduğum, herkesin saygı duyduğu. Kıbrıs'a gittiğim zaman insanların ne kadar onu sevdiğini hissettiğim, bir zaman dilimimiz oldu. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum, kendime çok yakın hissettim. Sonuçta biz de burada aynı şeyleri yaşıyoruz. O çabayı, gayreti herşeyi görüyorsunuz kendisinde. Yılların getirdiği bir birikim de var. Kazandırdığı çok şey var. Tiyatro suya yazı yazmak deriz, onlar suda kalmamış, ebru olmuşlar. Dağın öbür tarafının Muhsin Ertuğrul'u olmuş…"

Saçbüker "Tadına doyum olmaz bir oyun izledim"

Çatalköy Belediye Tiyatro Su'nun sahnelediği "21.15 Treni" oyunu izleyen tiyatrocular ve eleştirmenlerden de geçer not aldı. İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu ve Tiyatro Ashk'ın kurucularından olan Şenay Saçbüker oyun ile ilgili yaptığı değerlendirmelerinde şunları söyledi

"Çatalköy Belediye TiyatroSU'nun " Yirmibir Onbeş Treni" oyununu Maltepe'de 1. Uluslararası Tiyatro Festivalinde büyük bir keyifle izledim. Oyunu çık sevgili ve bir Tiyatro aşığı olan arkadaşım Derman Atik çağdaş bir reji anlayışıyla sahneye koymuş. Sevgili Cenk Gürçağ ve sevgili İlkşen Varoğlu Atik'in sıcacık samimi oyunculukları, kendi aralarında yakaladıkları uyum, Soner Eminağa'nın oyununa kattığı komedi unsurlarıyla birleşince tadına doyum olmaz bir oyun izledim. Samimi, içten, rol kesmeden, abartısız oyunculuklar; ruhumuza ve gözümüze hitap eden reji anlayışıyla oyun, hınca hınç dolu olan salondaki seyirciyi avucunun içine aldı ve sahneden seyirciye, seyirciden sahneye akan güzel enerji ile bizlere bir tiyatro keyfi yaşattılar. Alkışlar emeği geçen herkese, alkışlar ışıkçısına teknisyenine, alkışlar yazarına, alkışlar yönetmene, alkışlar oyunculara.. Yaşasın Tiyatro, Yaşasın Tiyatro Festivalleri.."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.