KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

"Çocuk Gözüyle" Fotoğraf Yarışması başlıyor

“Çocuk Gözüyle” Fotoğraf Yarışması başlıyor

KKTC Telsim ve Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER) iş birliğiyle 5 yıldır düzenlenen "Çocuk Gözüyle" fotoğraf yarışması, bu yılki konusu: Çocuk Gözüyle Bir Sevdadır Velespit. Yarışma ile çocukların, merak duygularının ve araştırma deneyimlerinin gelişmesi amaçlanırken, velespit teması ile çocuklara bisiklet sevgisini aşılamak.

Yayın Tarihi: 14/12/18 15:11
okuma süresi: 3 dak.
“Çocuk Gözüyle” Fotoğraf Yarışması başlıyor
A- A A+
"ÇOCUKLAR ÜZERİNDE FARKINDALIK YARATACAK KONULAR SEÇİYORUZ"

FODER ile birlikte, çocuk temalı fotoğraf yarışmalarını düzenliyor olmak, hem fotoğraf sanatını desteklemek hem de seçilen konuların çocuklar üzerinde bir farkındalık yaratması açısından büyük faydalar sağladığını söyleyen KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, bu yıl bisiklet teması ile yarışmayı düzenlediklerini kaydetti.

Eskisine oranla bisikletin insanların hayatından uzaklaştığını belirten Tanpınar, "Bir Sevdadır Velespit" konusu ile çocuklara bisiklet sevgisini aşılamak istediklerini ifade etti.

Tanpınar, çocukların fotoğraf çekerken velespiti nasıl konumlandırdıklarını, hayatlarının bir parçası olarak mı yoksa bir umut olarak mı gördüklerini, fotoğraflarda göreceklerini söyledi.

"FODER TARAFINDAN ÜCRETSİZ EĞİTİM VERİLECEK"

Yarışmaya bu yıl da online başvuru ile katılım sağlayabileceğini söyleyen FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit, başvuruların 18 Mart 2019 tarihinde başlayıp ve 03 Mayıs 2019 tarihine kadar süreceğini belirtti.

Her katılımcının yarışmaya en az iki, en fazla dört eser gönderebileceğini ifade eden Gökyiğit, yarışmanın sonuçlarına göre fotoğrafları sergilemeye layık görülen çocuklara FODER tarafından üç haftalık ücretsiz "Temel Fotoğrafçılık eğitimi verileceğini söyledi.

Başvurular, http://www.kktctelsim.com/kss sayfasından yapılacak olup, her katılımcı yarışmaya en az iki en fazla dört eser gönderebilecek. Yarışmaya gönderilecek eserlerin herhangi bir yerinde katılımcının kimliğini belirten herhangi bir yazı veya işaret bulunmamalıdır. Her fotoğrafa 7 (yedi) rakamdan oluşan bir rumuz ve eserin ismi yazılmalıdır (örnek: 2345617_Kırmızı bisikletim).

Çocuklar, İlkokul ve Ortaokul olmak üzere iki ayrı kategoride yarışacaklar. Birincilere Alcatel Pop 4S Cep Telefonu, İkincilere Alcatel Pixi 4 Tablet, Üçüncülere Power Bank hediye edilecek.

Yarışmanın Telsim Özel Ödülü ise Samsung Galaxy Camera.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.