KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Uluslararası Akdeniz Gastronomi Festivali 5 Mayıs'ta

Uluslararası Akdeniz Gastronomi Festivali 5 Mayıs'ta

Slow Food Komi Kebir Lideri Gülay Komili ve festival komite üyelerinin katılımıyla basın toplantısı ve eğitim düzenlendi. Slow Food Komi Kebir 2. Uluslararası Akdeniz Gastronomi Festivali 5 Mayıs Pazar günü Büyükkonuk'ta yapılacak.

Yayın Tarihi: 25/04/19 10:06
okuma süresi: 2 dak.
Uluslararası Akdeniz Gastronomi Festivali 5 Mayıs'ta
A- A A+
Slow Food Komi Kebir Lideri Komili, yaptığı açıklamada "İkincisi düzenlenecek olan Akdeniz Gastronomi Festivali 5 Mayıs Pazar günü, Komi Kebir'in ilk festivallerinin yapıldığı Aziz İksendi Klisesinin avlusunda düzenlenecektir. Festivale 6 yabancı ülkenin Slow Food temsilcileri ve Gastronomi ve Turizm Bölümü olan üniversiteler de katılacaktır. Katılacak olan ülkeler Fransa, Arnavutluk, İran, Lübnan, Mısır ve Türkiye" dedi.

Komili yaptığı açıklamada festival hazırlıkları çerçevesinde katılımcılara Gıda Mühendisi Gülsen Akdoğu tarafından gıda hijyeni ve müşteri memnuniyeti eğitimi verildiğini ayrıca tüm katılımcılara sağlık karnesi çıkarıldığını söyledi. Festivaldeki tüm stantlar gıda mühendisi tarafından denetleneceğini açıklayan Komili, festivalin programını hakkında ise "Kıbrıs Folklorunu Yaşatma Derneği minikler, yıldızlar ve masterleri halk dansları ekipleri sahne olacaklar. Tatlısu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da gösteri yapacak. Grup Otantik, Voice of Cyprus ve Gazi Mağusa Türk Halk müziği korosu da festivalde yer alacaklar. Ayrıca Bir Dünya Börek isimli kitabın yazarı Ayfer Lavi ve çocuk kitapları yazarı Derya Atamer imza günü düzenleyecekler" dedi.

6 Mayıs Pazartesi günü ile DAÜ işbirliği ile organize edilen "Akdeniz Mutfağı ve Slow Food Paneli" düzenlenecek. Rauf Raif Kongre Merkezi'nde saat 10,30 düzenlenecek olan panelin konuşmacıları Araştırmacı Yazar ve Şair Nihat Özdal, Araştırmacı Yazar Ayfer Yavi, yemek kitabı yazarı ve fotoğrafçı Barbara Massaad ayrıca Zekai Altan.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.