EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Birçokları kaçarken bir şirket Londra'ya taşınıyor

Birçokları kaçarken bir şirket Londra'ya taşınıyor

İspanyol yatırım bankası Alantra Partners, genel merkezini Madrid'den Londra'ya taşıyabilir

Yayın Tarihi: 09/01/18 07:45
okuma süresi: 2 dak.
Birçokları kaçarken bir şirket Londra'ya taşınıyor
A- A A+

3,7 milyar euroluk varlığı yöneten İspanyol yatırım bankası Alantra Partners, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkmasının (Brexit) ardından genel merkezini Madrid'den Londra'ya taşımayı planlıyor.

Bloomberg'in ulaştığı kaynaklar, Brexit'in gerçekleşmesi durumunda Londra'nın hâlâ Avrupa'nın finans merkezi olarak kalmaya devam edeceğine inanıldığı için söz konusu kararın alınacağını söyledi. Kaynaklar, 21 ülkede 350 çalışanı bulunan Alantra'nın Londra'da kaç kişiyi istihdam edileceğini değerlendirdiğini ifade etti. Konuyla ilgili olarak Alanta'nın sözcüsü açıklama yapmayı reddetti.

Dinami Capital'le 2015'te birleştikten sonra halka arz edilen Alantra, ekim ayında da Londra merkezi finans şirketi Catalyst'i satın almaya niyetlenmişti.

Alantra Yönetim Kurulu Başkanı Santiago Eguidazu, o dönem yaptığı açıklamada Avrupa'nın satın alma ve birleşme piyasasının İngiltere'nin en önemli ülke olduğunu belirtmiş, şirketinin genişlemesinin ülkenin küresel finans dünyasındaki ağırlığıyla doğru orantılı olduğunu aktarmıştı.

İngiltere Merkez Bankası'nın Düzenleme Kurulu geçen yıl yaptığı açıklamada Brexit'in bankacılık ve sigortacılık sektöründe 75 bin kişinin işsiz kalmasına neden olabileceğini duyurmuştu.

Goldman Sach, Deutsche Bank ve Bank of America, İngiltere'nin herhangi bir ticaret anlaşması olmadan AB'den ayrılması durumunda operasyonlarını Frankfurt ve Paris'e taşıyacağını açıklamıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.