EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

Bitcoin kritik seviyenin de altına indi

Bitcoin kritik seviyenin de altına indi

Bitcoin'in değeri düşmeye devam ediyor.

Yayın Tarihi: 17/01/18 18:15
okuma süresi: 3 dak.
Bitcoin kritik seviyenin de altına indi
A- A A+
Bitcoin'in değeri düşmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl kırdığı rekorlar ile adından söz ettiren Bitcoin son haftalarda yaşadığı düşüşler ile gündemde. BUgüne de düşüş ile başlayan Bitcoin geçtiğimiz saatlerde 10 bin doların da altını gördü.

Peki Bitcoin neden düştü?

İşte Bitcoin'deki düşüşün nedenleri.

Geride bıraktığımız 2017'deki rekor yükselişiyle adından sıkça söz ettiren Bitcoin yatırımcısına kabus yaşatmaya devam ediyor.

Son haftalarda ciddi değer kaybeden Bitcoin 10 bin dolar seviyesinin de altını gördü.

Ancak 2018'e kötü bir başlangıç yapan tek kripto para Bitcoin değil. Altcoin olarak adlandırılan diğer irili ufaklı kripto paralar için de 2018 kâbus gibi başladı. Kripto paraların toplam piyasa değeri son 1 haftada 260 milyar dolar düşerken, dün de ortalama yüzde 20 eridi.

Bitcoin'de düşüş bu sabah da devam etti. Sabah saatlerinde Bitcoin fiyatı yüzde 7 düşüşle 10 bin 567 dolara kadar geriledi. Asya ekonomilerinden gelen olumsuz haberler ile Bitcoin geçtiğimiz saatlerde 10 bin doların altını gördü.

BİTCOİN NEDEN DÜŞÜYOR?

Güney Kore'nin kripto para piyasalarına uyguladığı yeni düzenlemeler kapsamında kripto para birimlerine getirdiği işlem yasağı, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri olmak üzere piyasada gözle görülür bir düşüşe sebep oldu.

Güney Kore'nin kripto para birimleri işlemlerini yasaklamasının ardından Güney Kore Ekonomi Bakanı Kim Dong-yeon yerel bir radyo istasyonuna verdiği röportajda, kripto para birimleri işlemlerinin yasaklanmasının "ellerinde olan bir seçenek" olduğunu söyledi.

"BASKIYI DEVAM ETTİRİN" ÇAĞRISI

Güney Kore'nin açıklamalarının ardından Çin Merkez Bankası Müdür Yardımcısı Pan Gongsheng, hükümetin kripto para birimlerine uyguladığı baskıyı devam ettirmesi ve Bitcoin'in yanı sıra ilgili hizmetleri sağlayan kişiler ve işletmeler de dahil olmak üzere sanal para birimlerinin merkezileştirilmiş ticaretini yasaklamaları gerektiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.