EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Bitcoin bulmacası çözüldü!

Bitcoin bulmacası çözüldü!

50 bin dolar değerinde Bitcoin'e sahip olan bir dijital cüzdanın erişim bilgilerinin saklandığı resmin şifresi üç yılın ardından çözüldü.

Yayın Tarihi: 06/02/18 11:32
okuma süresi: 2 dak.
Bitcoin bulmacası çözüldü!
A- A A+

2015 yılında Rob Myers tarafından yaratılan bulmaca, Bitcoin dolu bir dijital cüzdana erişim için gerekli kodu saklıyordu. Geçtiğimiz hafta cüzdanın içerisindeki Bitcoin'ler yeni sahibine kavuştu.

Bulmacanın ismi açıklanmayan 30 yaşındaki bir programcı tarafından çözüldüğü bildirildi. Motherboard web sitesine konuşan programcı, yaşadığı ülkenin "Bitcoin sahibi olmak için güvenli olmadığını" ve bu nedenle kimliğini gizlediğini söyledi.

Yapboz ikili kod dizelerinden oluşan karmaşık bir problemden oluşuyordu. Karmaşık kodlar, tuvalin etrafındaki alev çizimlerinin içerisine yerleştirilmişti. Her bir alevin şekli ve rengi, içerisinde bulundurduğu kod dizileriyle belirlenmişti.

Tüm kodlar birbirleriyle uyumlu hale getirildikten sonra, programcı bulduğu anahtar koduyla Bitcoin cüzdanına erişti.

Kriptografi uzmanı Peter Todd'a göre bu bulmacanın üç yılda çözülmesi şaşırtıcı değil çünkü birçok problemin işlem gücüyle değil zekayla çözülmelerini gerekli kılıyorlar.

Daha önce Belçikalı bir öğrenci sentetik bir DNA zincirini deşifre ederek 10 bin dolar değerinde Bitcoin kazanmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.