EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Elmas destekli kripto para

Elmas destekli kripto para

İsrail Elmas Borsası, kıymetli taşlar piyasasının destekleyeceği kripto para birimleri çıkarıyor.

Yayın Tarihi: 08/02/18 18:09
okuma süresi: 2 dak.
Elmas destekli kripto para
A- A A+

Sputnik'in haberine göre, Bitcoin dahil tüm kripto paraların değerlerinde tarihi düşüş yaşanmasına karşın piyasaya sürekli yeni aktörler giriyor. İsrail'de elmas en önemli sektörlerden birini oluştururken İsrail Elmas Borsası kıymetli taşlar piyasasının destekleyeceği kripto para birimleri çıkaracağını duyurdu.

Elmas tacirleri için 'cut'

İsrail'in Ramat Gen kentinde bulunan ve türünün dünyadaki üç büyüğünden biri olan İsrail Elmas Borsası, bu hafta çıkardığı ve 'Cut' ismini verdiği kripto paranın, kıymetli taşlar piyasasındaki tüccarlar arasında kullanılmasının, böylece işlemlerin daha şeffaflaşmasının amaçlandığını belirtti.

İsrail Elmas Borsası, mayısta çıkaracağı 'Carat' isimli kripto paranın ise yatırımcılar ve isteyen herkes tarafından kullanılmasının hedeflendiğini duyurdu.

Bitcoin gibi bu iki yeni kripto para birimi için de 'blok zinciri' (blockchain) teknolojisi kullanılacak.

'Carat'ın dörtte birini borsadaki elmaslar destekleyecek

Buna göre 'Carat'ın değerinin yüzde 25'i borsada işlem gören elmaslar tarafından desteklenecek, böylece yatırımcılara güvence sunulacak.

İsrail Elmas Borsası Başkanı Eli Avidar ''Bu sayede küresel boyutta varolan 1400 kripto para birimine kıyasla daha çekici hale gelmesini umuyoruz'' dedi.

İsrail, geçen yıl 7 milyar dolarlık ham ve işlenmiş elmas ihracatı yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.