EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 1 dak.

Üç dev ülke bankacılık krizinin eşiğinde

Üç dev ülke bankacılık krizinin eşiğinde

Uluslararası Ödemeler Bankası raporuna göre, Çin, Kanada ve Hong Kong'da bir bankacılık krizi yaşanma olasılığı giderek artıyor.

Yayın Tarihi: 12/03/18 17:05
okuma süresi: 1 dak.
Üç dev ülke bankacılık krizinin eşiğinde
A- A A+
Uluslararası Ödemeler Bankası (Bank of International Settlements), Çin, Kanada ve Hong Kong'un bankacılık riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi. CNBC'nin haberine göre, bankanın üç aylık değerlendirme raporunda üç ülkenin dünyada en fazla bankacılık riski yaşayan ülkeler olduğu belirtildi.

Bu üç ülkede olası bir krize dair ön belirtiler görüldüğü kaydedilen raporda, Çin'in borcunun sistemde çöküşe yol açabilecek seviyeyi geçtiği, bu durumun ülkedeki bankaları risklere daha açık hale getirdiği vurgulandı. Kanada ve Hong Kong'daki riskin ise büyük oranda konut fiyatlarındaki hızlı artıştan kaynaklandığı belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.