EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Gürcafer: "Devletten alacağımız zibile döndü"

Gürcafer: “Devletten alacağımız zibile döndü”

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yaptığı yazılı açıklamada, yükselen döviz karşısında herhangi bir önlem alınmaksızın beklemeye kimsenin tahammülünün kalmadığını vurguladı.

Yayın Tarihi: 13/04/18 13:32
okuma süresi: 2 dak.
Gürcafer: “Devletten alacağımız zibile döndü”
A- A A+
Dövizdeki hareketlerden tüm kesimler kadar müteahhitlerin de etkilendiğini belirten Gürcafer, Devletten aylardır ödemesini alamayan firmaların alacaklarının da 'zibile döndüğünü' vurguladı. Gürcafer, hükümeti ivedi olarak ekonomik örgütlerle toplantı yapmaya çağırdı. Açıklama şöyle:

"Son dönemde yükselen döviz karşısında hem vatandaş, hem esnaf hem de iş çevreleri hayatta kalma mücadelesi vermektedir.

Dövizin başını alıp gittiği bugünlerde, Devlete iş yapan ve siyasi gelişmelerden ötürü altı aydır ödemesini alamayan müteahhit firmalarımızın alacakları da fiyat farkı vermemek üzere, çağdışı zihniyetle hazırlanmış şartnamelerden dolayı zibile dönmüştür.

Ülke ekonomisinin geldiği duruma dayanmaya ne vatandaşın ne de bizlerin gücü kalmamıştır. Bu durum yetkililerin süretle hareket etmesini zorunlu kılmaktadır. Daha fazla beklemeye tahammülümüz yoktur.

Bu nedenle, kısa vadede yapılması gerekenlerle ilgili olarak hükümetin ivedi olarak adım atmasını ve bu çerçevede ekonomik örgütleri toplantıya çağırmasını beklemekteyiz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.