EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Moody's: "Zayıf TL ekonomi üzerinde baskı yaratıyor"

Moody's: "Zayıf TL ekonomi üzerinde baskı yaratıyor"

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, liradaki zayıflığın Türk ekonomisi için problem olabileceği uyarısı yaptı.

Yayın Tarihi: 16/04/18 13:25
okuma süresi: 2 dak.
Moody's: "Zayıf TL ekonomi üzerinde baskı yaratıyor"
A- A A+
Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's, Türk ekonomisi ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Moody's, liradaki zayıf seyrin enflasyon ve sorunlu krediler üzerinde baskı yapabileceğini belirti. Değerlendirmede ayrıca, düşük döviz rezervlerinin Türkiye'nin kredi notunu negatif etkileyebileceği uyarısında bulunuldu.

Kuruluş "Otoriteler lirada zayıflıkla başa çıkmak için tedbir almaya hazır olduklarını ifade etmeli" dedi.

Moody's tarafından TL'de geçen hafta görülen keskin değer kaybı hakkında yayımlanan ve kredi notu değerlendirmesi niteliği taşımayan araştırma raporunda şunlar denildi:

*"TL'deki değer kaybı Türk bankacılık sektörü için olumsuz; TL'de uzun süreli zayıflık, yüksek enflasyon ile bir araya geldiğinde sorunlu kredileri artırabilir.

*TL'deki değer kaybının enflasyonu artırmasını, şirket kârlılıklarını ve tüketici satın alma gücünü azaltmasını ve nihai olarak sorunlu kredileri artırmasını bekliyoruz.

*TL'de devam eden zayıflık Türkiye'nin dış kırılganlıkları ve düşük döviz rezervleri nedeniyle ekonomi açısından sorunlu, kredi notu açısından negatif.

*Geçen hafta yapılan resmi açıklamalar yetkililerin TL'deki değer kaybı ile mücadeleye etmeye hazır olduklarına işaret etti.

*Ancak bu açıklamaları takiben faiz artırımıyla tedbir almakta gecikilirse TL tekrar baskı altında kalabilir.

*Bu durum Türkiye'nin temel güçlü yönü olan dinamik ekonomisi ve güçlü mali göstergeleri ile yüksek dış kırılganlıkları arasındaki dengeyi test edecek."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.