EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Hisarcıklıoğlu: "İlişkilerimiz her zaman en üst düzeyde"

Hisarcıklıoğlu: “İlişkilerimiz her zaman en üst düzeyde”

TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet KTSO'yu ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 05/07/18 10:31
okuma süresi: 2 dak.
Hisarcıklıoğlu: “İlişkilerimiz her zaman en üst düzeyde”
A- A A+
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı RifatHisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet Kıbrıs Türk Sanayi Odası'nı (KTSO) ziyaret ederek Başkan Avunduk ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, oda ile ilişkilerin her zaman en üst düzeyde ve yan yana olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Görüşmede, Kuzey Kıbrıs'ta yatırım olanaklarının iyileştirilmesi, yeni organize sanayi bölgeleri,KKTC'deki sektörlerin katma değer ve yerel girdi oranlarını belirleyecek girdi-çıktı tablolarının hazırlanması, sanayicilerin girdi maliyetlerinin düşürülmesi elektrik,diğer çeşit yakıtlar-katı yakıt,LPG,LNG ve alternatif enerji konularının masaya yatırıldığı ve TOBB tarafındanyapılacak olan teknik destekler gündemi oluşturdu.

Görüşmede ele alınan konu başlıkları şöyle:

"Kuzey Kıbrıs'ta yatırımların ve üretimin bilimsel veriler ışığında ve rasyonel planlama yapılması amacıyla Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın (TEPAV) KTSO ile ortak çalışma yapılması,

Enerji maliyetlerinin düşürülmesi konusunda görüş birliği içinde olunması, TOBB ile KTSO arasında KKTC'li sanayicilerin ihtiyacı olan tüm teknik konularda işbirliği yapılması.

Filistin'de dahi organize sanayi bölgesi kurulmasına katkı sağlayan ve dünyanın birçok ülkesine rol model olan TOBB'un KKTC'de de OSB kurulması konusunda teknik destek verebilmesi yönünde çalışma başlatılması.

Ülke ekonomisinin gelişmesi için sanayi yatırımlarının artması ve tüm diğer konularda KTSO'nun işbirliğine hazır olduğu vurgulandı."

Görüşmenin ardından başkanlar ziyaretin anısına karşılıklı olarak plaket sunumu yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.