EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Dolar yeni tarihi zirvesini gördü

Dolar yeni tarihi zirvesini gördü

İki gün önce 5.42'ye ulaşan dolar/TL kuru bugün en düşük 5.2182, en yüksek 5.2729 seviyesini gördü.

Yayın Tarihi: 08/08/18 08:37
okuma süresi: 2 dak.
Dolar yeni tarihi zirvesini gördü
A- A A+
Terör örgütleri adına casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan papaz Andrew Brunson'un 2 yıllık tutukluluğunun ev hapsine çevrilmesi sonrası ABD ile başlayan krizin, dolar/TL kuruna etkisi sürüyor.

Dolar/TL kuru bugün en düşük 5.2182, en yüksek.,2729 seviyesini gördü. Kur, saat 08:00 sularında 5.24 seviyesine çekildi.

IKON Menkul tarafından hazırlanan piyasa notunda şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye ile ABD arasında devam eden Rahip Brunson gerilimi ile ilgili, Türkiye'den ABD'ye bir heyetin gideceği bildirildi. Heyette, Adalet, Enerji ve Dışişleri'nden 9 kişi olacak. ABD Dışişleri Sözcüsü de yaptığı açıklamada, Çavuşoğlu-Pompeo görüşmesnini önemli bir işaret olduğunu ve diyaloğun önemine güvendiklerini söyledi. Bu gelişmeler sonrası ABD ile Türkiye arasında gerilimin azalması ile dolar/TL 5.2447'ye çekildi. Geri çekilmenin devamında 5.1170 ve 5.0565 destek olarak izlenebilir. Dolar lehine işlemlerde ise 5.2570 ve 5.3840 direnç oluşturabilir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.