EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 4 dak.

Borusan Oto, Kıbrıs'ta yeni Range Rover Evoque'u tanıttı

Borusan Oto, Kıbrıs’ta yeni Range Rover Evoque’u tanıttı

Borusan Oto Kıbrıs, Yeni Range Rover Evoque'uözel bir lansman partisiyle satışa sundu. Borusan Oto'nun Lefkoşa'daki tesisinde gerçekleştirilen lansmanaseçkin Jaguar Land Rover dostları katıldı.

Yayın Tarihi: 25/03/19 09:00
okuma süresi: 4 dak.
Borusan Oto, Kıbrıs’ta yeni Range Rover Evoque’u tanıttı
A- A A+

Piyasaya sunulduğu 2010 yılından itibaren 127 ülkede toplamda 800 bin adet satılan ve uluslararası platformlarda 127 ödül alarak tüm zamanların en başarılı Land Rover modeli olarak gösterilen Range Rover Evoque, 22 Mart 2019, Cuma gecesi düzenlenen lansman partisiyle Kıbrıslıların beğenisine sunuldu.

Yeni Range Rover Evoque lansmanında açılış konuşması yapan Borusan Oto Genel Müdürü Simay Alsan Range Rover ailesinin yeni üyesini Kıbrıs'ta tanıtmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Alsan konuşmasına şöyle devam etti:

"Borusan Oto olarak 2008 yılından beri Jaguar ve Land Rover markalarımızla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde hizmet veriyoruz. 2017 Mayıs ayı itibarıyla tamamen yenilediğimiz bu tesisimizde bugün sizleri, şimdiye kadar gerek satış rakamları gerekse de kazandığı ödüllerle en çok sevilen Land Rover modeli olan Range Rover Evoque'un yeni nesil üyesi Yeni Evogue ile buluşturuyoruz. Sahip olduğu ileri teknoloji, yenilikçi donanımlar ve yenilenen tasarımı ile Range Rover Evoque'un başarısını pekiştireceğine ve çok sevileceğine inancımız tam."

Yeni Range Rover Evoque teknolojik tasarımı, yenilikçi hibrit motorlarıyla yepyeni bir sürüş deneyimi sunuyor

Yeni Range Rover Evoque, Range Rover mirasına sadık kalarak, yüksek off-road kabiliyetini sunmaya devam ederken, Land Rover tarihinde mild-hibrit motoru kullanan ilk model olmaya da hazırlanıyor. Tamamen yenilenen dış ve iç tasarım öğeleri ile SUV segmentinde yeniden kuralları belirliyor ve trendi artan medium SUV segmentinin önemli oyuncularından biri olarak konumlanıyor.

Yeni Range Rover Evoque'un maksimum performans ve verimlilik sunan Mild Hybrid Electric Vehicle yani Hafif Elektrikli Hibrit Araç (MHEV) seçeneği sunması bir diğer önemli özelliği olarak öne çıkıyor. Yeni platform ile gelen elektrik desteği sayesinde Yeni Evoque ilk kez 48 volt hafif hibrit sistemi taşıyan motorlardan besleniyor.

Coupe formunu koruyan ve dikkat çekici keskin hatlara kavuşan Yeni Evoque, R-Dynamic tasarım öğeleri ile bugüne kadarki en sportif bir tasarım diline sahip Land Rover modeli olarak öne çıkıyor. Yeni Evoque'un buna ek olarak yerden yüksekliği 212 mm olan premium kompakt SUV, aks mesafesinin biraz uzaması sayesinde de arka diz mesafesi 20 mm artırıldı. Bagaj hacmi de yüzde 6 artırılarak, 591 litreye çıkarıldı.

Yeni Evoque'da ayrıca Range Rover Velar modelinde olan "Touch Pro Duo" ekran özelliği de bulunuyor. Panoramik Cam Tavan seçeneğinin de eklendiği Yeni Range Rover Evoque'da ilk kez açılabilir cam tavan opsiyonu sunuluyor.

Yeni Range Rover Evoque, dünyada ilk olarak "ön kaputu yok eden" bir teknoloji sunuyor. Clear Sight Ground View adlı bir sisteme sahip otomobilde radyatör ızgarasına ve yan aynalara konumlanan kameralar sayesinde multimedya ekranına aracın ön bölümünün altında ne olduğu yansıtılabiliyor.

Hayatı kolaylaştıran bir diğer özelliği ise ortadaki dikiz aynasında yer alıyor.Clear Sight Rear View adlı sistemle arka koltuk yolcularının kafaları veya bagaja yüklenen kalıplı bir eşyadan dolayı geri görüş kısıtlanıyorsa, içteki orta aynanın altındaki bir tuşa basmak yeterli oluyor. Böylece arkadaki kamera devreye girerek geri görüşüortadaki aynaya yansıtıyor.

Bunlara ek olarak standart donanımda mevcut olan şerit takip sisteminin gelişmiş hali şerit izleme desteği Yeni Range Rover Evoque'da sunuluyor. İstem dışı şeritten sürüklenilmesi halinde, sistem sürücüyü uyarıyor ve güvenli bir şekilde direksiyon desteğiyle şeridine geri dönmesini sağlıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.