EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

"Yuan ileride bir kripto para birimine dönüşecek"

"Yuan ileride bir kripto para birimine dönüşecek"

Kanada merkezli Blockchain Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Donald Tapscott, kripto para birimlerinin gelecekte Çin'in resmi para birimi Yuan'ın yerini alabileceğini söyledi ve "Yuan ileride bir kripto para birimine dönüşecek" dedi.

Yayın Tarihi: 19/04/19 18:43
okuma süresi: 2 dak.
"Yuan ileride bir kripto para birimine dönüşecek"
A- A A+

Cryptimi'de yer alan habere göre Tapscott Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile yaptığı görüşmenin ardından verdiği bir röportajda, Jinping'in blockchainin Çin'in geleceğinde önemli bir rol oynayacağını söylediğini belirtirken, Çin'in gelecekte Bitcoin değil kendi kripto para birimlerini kullanacağını söyledi. Tapscott, röportajda şu değerlendirmeyi yaptı:

"Çin'in kripto para birimleri borsaları ve madenciliğini yasaklamasına gerek yok çünkü Çin, gelecekte de yine yuan kullanacak fakat yuan ileride bir kripto para birimine dönüşecek. Çin Merkez Bankası yuanı bir dijital paraya dönüştürecek."

Kripto para birimleri ve söz konusu teknoloji üzerinde uyguladığı yaptırım ve yasaklara rağmen Çin'in kripto para endüstrisinde en çok yer edinen ülkelerden biri olarak görülürken, ülkede yerel organizasyonların yönetiminde olan 11 kripto para madeni çiftliği bulunduğu ve ülke genelindeki 263 blockchain projesiyle dünyadaki blockchain projelerinin yüzde 25'ine ev sahipliği yaptığı dikkat çekiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.