EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Türk mali piyasalarına da nihayet yaz geldi

Türk mali piyasalarına da nihayet yaz geldi

KKTC, İktisat Bankası, 5 Temmuz'a ilişkin piyasa analiz raporunu yayımladı.

Yayın Tarihi: 05/07/19 07:29
okuma süresi: 2 dak.
Türk mali piyasalarına da nihayet yaz geldi
A- A A+
İktisatbank'ın 5 Temmuz'a ilişkin Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu şu şekilde:

Türk mali piyasalarında göreceli sakin hava korunmaya devam ediyor. İstanbul belediye seçimleri ardından devam eden iyimser havanın beklentimize paralel G-20 zirvesi sonrası ivme kazandığını görüyoruz.

Küresel arenada ise ticaret savaşları ve Brexit gibi belirsizliklerin yarattığı büyüyememe endişelerine paralel önde gelen Merkez Bankalarının yeninden devreye girecek olması, büyük fonların yeniden yüksek getiri vadeden gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelmeye başlamasına neden oluyor.

Küresel finansal koşulların sene başı sanıldığı kadar sıkı olmayacağıbeklentisinin kuvvetlenmesi, adeta üzerinde seyreden kara bulutları dağıtmaya çalışan Türk mali piyasalarının yardımına koştu.

Geçen seneden bu yana devam siyasi gelişmeler, bugünkü düşmüş haliyle dünya ortalamasının kat be kat üzerinde seyreden enflasyon, ekonominin yavaşladığını teyit eden işsizlik ve büyüme verileri ve devasa faiz oranına rağmen bir türlü istikrar kazanamayan Türk Lirası aslında ana hikayemizi oluşturuyordu.

İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu 5 Temmuz 2019 - Cuma

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.