EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

"TCMB Başkanı Uysal'ın açıklamaları TL'yi destekledi"

"TCMB Başkanı Uysal'ın açıklamaları TL'yi destekledi"

Kıbrıs İktisat Bankası 26 Eylül'e ilişkin piyasa analiz raporunu yayımladı.

Yayın Tarihi: 26/09/19 06:25
okuma süresi: 2 dak.
"TCMB Başkanı Uysal'ın açıklamaları TL'yi destekledi"
A- A A+
İktisatbank'ın 26 Eylül'e ilişkin Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu şu şekilde:

TCMB Başkanı Uysal'ın dün faiz oranları ile ilgili açıklamaları, Türk mali piyasalarının pozitif ayrışmasına neden oldu.

Uysal, para politikasında oluşan hareket alanının önemli bir bölümünü Temmuz ve Eylül aylarında önden yüklemeli olarak kullandıklarını açıkladı. Hatırlanacağı üzere TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) Temmuz ayında sonuçlanan olağan toplantısında 425 baz puan; Eylül ayında ise 325 baz puanlık iki faiz indirimi ile politika faizini 750 baz puan indirmişti.

Eylül 2018'de aylık enflasyonun %6,30 ; Eylül'de ise %2,67 olduğu düşünülürse, Ekim başında açıklanacak yıllık enflasyonun tek haneli seviyelere gerilemesini bekliyoruz. TCMB'nin önden yüklemeli faiz indirimleri ardından yine hatırlanacağı üzere son PPK toplantısı ardından açıklanan karar metnine bundan sonraki faiz adımlarının daha sınırlı olabileceği yönünde sinyaller eklenmişti.

TCMB'nin hali hazırda %16,50 seviyesinde olan politika faizini kademeli bir şekilde yılın geriye kalan iki toplantısında da indirmeye daha cılız adımlarla da olsa devam edeceğini düşünüyoruz.

İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu 26 Eylül 2019 - Perşembe

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.