EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

İktisatbank Piyasa Analiz Raporu: Sterlin; "Mind the gap"

İktisatbank Piyasa Analiz Raporu: Sterlin; "Mind the gap"

Kıbrıs İktisat Bankası, 23 Ekim'e ilişkin piyasa analiz raporunu yayımladı.

Yayın Tarihi: 23/10/19 08:15
okuma süresi: 2 dak.
İktisatbank Piyasa Analiz Raporu: Sterlin; "Mind the gap"
A- A A+
İktisatbank'ın 23 Ekim'e ilişkin Günlük Piyasa Analizi ve Yorumu şu şekilde:

İngiltere parlamentosunun Başbakan Boris Johnson'un Avrupa Birliği'nden ayrılması tasarısını kabul etmesi, ancak tasarının parlamentodaki görüşme takvimini reddetmesinin ardından oluşan belirsizlik sonucu dün son 5 ayın en yüksek seviyesinden geriledi.

İngiltere'de kafa karışıklığı tüm sürati ile korunmaya devam ediyor. İngiltere parlamentosunda AB'den nasıl ve ne zaman çıkılacağına hatta çıkılıp çıkılmayacağına ilişkin farklı görüşler hakim. Oluşan karmaşa haliyle Sterlin üzerinde baskı kuruyor.

Avam kamarasında yapılan oylamada, Başbakan Boris Johnson'ın Brexit tasarısını 299'a karşı 329 oyla kabul etti. Ancak Johnson'ın tasarıyı yasalaştırma süresini üç gün ile sınırlayan son derece sıkı görüşme takvimini reddetti.

Dün yeniden son 5 ayın zirvesi olan 1,30'u test eden Sterlin, haliyle İngiltere'nin AB'den anlaşmasız ayrılmasının önleneceğine dair beklentileri satın almaya devam ettiğini söyleyebiliriz.

İktisatbank Günlük Piyasa Analizi ve Yorumu 23 Ekim 2019 - Çarşamba

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.