ADLİ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

"Polisin her adımımızdan haberi vardı"

"Polisin her adımımızdan haberi vardı"

Tatlısu'da polis operasyonunda yakalanan 9 Afrikalı kaçak göçmenin ardından ihbarcı insan tacirleri de yakalandı. Ahmed Abdelghany Mahmoud ve Ali Minnoş, Mağusa Polis Müdürlüğü'nde verdikleri ifadelerinde operasyonu düzenleyen Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekipleri ile işbirliği yaptıklarını itiraf etti.

Yayın Tarihi: 18/01/18 07:30
okuma süresi: 6 dak.
"Polisin her adımımızdan haberi vardı"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Lefkoşa Polis Müdürüğü'ne bağlı polis ekiplerinin Tatlısu'da düzenlediği operasyonda Türkiye'ye kaçak olarak gitmek isterken yakalanan 9 Afrikalı kaçak göçmenin ardından, isimleri Ahmet Abdelghany Mahmoud ve Ali Minnoş olarak tespit edilen şahıslar da önceki gün tutuklandı.

Zanlı Ahmet Abdelghany Mahmoud ve Ali Minnoş Mağusa Polis Müdürlüğü'nde verdiği ifade de 9 Afrikalı kaçak göçmenin yakalanması için polis ile işbirliği yaptığını ve operasyon süresince polis ekipleri ile irtibat halinde olduklarını itiraf etti. Zanlı Mahmoud ve Minnoş ihbar ettikleri 9 Afrikalı'dan para almadıklarını iddia ederken, polise ifade veren Tatlısu'da yakalanan zanlılardan bazıları Ahmed Abdelghany Mahmuod'a Türkiye'ye götürmesi için bin 500 doları direkt olarak zanlı Mahmoud'a verdiklerini, bazılarının ise parayı vermek için Mahmoud ile anlaştığını söyledi.

Mağusa Polis Müdürlüğü ekipleri yürüttüğü soruşturmada 9 zanlının Tatlısu'ya gidecekleri güne kadar zanlı Ahmed Abdelghany Mahmoud'un evinde kaldığını tespit ederken, önceki gün yakalanan 9 zanlıdan Noumbe Carl Mballa'nın zanlı Ahmed Abelghany Mahmoud'un çalışanı olduğu ortaya çıktı. Zanlı Minnoş ve Mahmoud ise ifadelerinde Noumbe Carl Mballa aracılığı ile tanıştığı ve 9 zanlı arasında yer alan Paul NGasa isimli zanlının diğer 7 kaçak göçmeni yasal olmayan yollardan Türkiye'ye götürmesi için Ahmed Abdelghany Mahmoud'tan yardım talep ettiğini söyleyerek, suçu Türkiye'ye kaçak olarak gitmek için Tatlısu'da yakalanan Paul NGasa'nın üzerine attı.

Zanlı Ahmed Abdelghany Mahmoud ve Ali Minnoş dün "Bir suç işlemek kastı ile gizli ittifak kurmak" suçlaması ile Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Polis suçla bağlantısı olduğu tespit edilen aranan şahısların olduğunu açıklarken, geniş çaplı olarak yürütülen soruşturmanın etki altında kalmadan yürütülebilmesi amacı ile zanlı Mahmoud ve Minnoş'un 3 gün tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme soruşturmanın bir bütün olarak yürütülmesini göz önünde bulundurarak zanlıların 1 gün tutuklu kalmasına karar verdi. Zanlılar Afrikalı kaçak göçmenler ile birlikte bu gün yeniden yargıç karşısına çıkarılacak.

"POLİSE YARDIMCI OLDUK, KİMSEDEN PARA ALMADIK"

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Ayhan Arabi mahkemede verdiği ifadesinde, 9 Afrikalı zanlının önceki gün mahkemeye çıkarılmasının ardından gece geç saatlere kadar süren soruşturma neticesinde Ali Minnoş ve Ahmed Abelghany Mahmoud'un isimlerinin tespit edildiğini söyledi. Zanlı Mahmoud'un gittiği Lefkoşa Polis Müdürlüğü'nden zanlı Ali Minnoş'un ise celp edildiği Demirhan Polis Karakolu'ndan teslim alındığını belirten Arabi, zanlıların Mağusa Polis Müdürlüğü'ne getirildikleri zaman gönüllü ifade verdiklerini söyledi.

Zanlıların ifadelerinde polise yardımcı olduklarını, operasyonun her aşamasında polisin, yaptıklarından haberi oluğunu ve diğer zanlılardan para almadıklarını iddia ettiklerini söyleyen Arabi, yakalanan 9 zanlı arasında bulunan Noumbe Carl Mballa'nın zanlı Ahmed Abelghany Mahmoud'un çalışanı olduğunun tespit edildiğini söyledi. Arabi, zanlı Minnoş ve Mahmoud'un ifadelerinin devamında Noumbe Carl Mballa aracılığı ile tanıştığı ve 9 zanlı arasında yer alan Paul NGasa isimli zanlının diğer 8 kaçak göçmeni tekne ile yasal olmayan yollardan Türkiye'ye götüreceğini ve kaçak göçmenlerin taşınması için Ahmed Abdelghany Mahmoud'tan araç bulması için yardım talep ettiğini söylediklerini belirtti.

ZANLI MAHMOUD VE ADAMLARININ DİĞER ZANLILARIN BAZILARINI ERCAN'DA KARŞILADIĞI İDDİASI

Polis memuru Ayhan Arabi mahkemede verdiği ifadesinde önceki gün mahkemeye çıkarılan 9 zanlıya Ali Minnoş ve Ahmed Mahmoud'un fotoğraflarının gösterildiğini 7 zanlının kendilerini evinde misafir eden Ahmed Mahmoud ile Ali Minnoş'u tanıdığını, Mahmoud'un yanında çalıştığı iddia edilen Noumbe Carl Mballa ve Paul NGasa'nın tanımadığını kaydetti. Arabi, önceki gün mahkemeye çıkarılan ve ülkeye yasal girişleri olduğu tespit edilen zanlılardan bazılarının poliste ifade verip beyanda bulunduğunu ve zanlı Ahmed Mahmoud'un kendilerini Ercan Havaalanı'ndan girişte karşıladığını söyledi. Zanlıların bazılarının direkt olarak zanlı Mahmoud'a bin 500'er Dolar verdiğini söylediğini belirten Arabi, bazı zanlıların is bin 500 Dolar ödeyecekleri yönünde zanlı Ahmed Mahmoud ile anlaştığını kaydetti.

BÜTÜN İDDİALAR ARAŞTIRILACAK

Tüm zanlıların beyan ve ifadelerinin araştırılması gerektiğini belirten polis memuru Ayhan Arabi, suçla bağlantısı olduğu tespit edilen şahısların olduğunun tespit edildiğini ve bu şahısların arandığını açıkladı. Arabi soruşturmanın etki altında kalmadan soruşturulabilmesi için zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

MİNNOŞ: "TÜM KONUŞMALAR CEP TELEFONUMDA VAR"

Mahkemede söz hakkı verilen zanlı Ali Minnoş operasyon öncesinde Lefkoşa Polis Müdürlüğü'nde bir amir ile görüştüğünü söyledi. Cep telefonunun Mağusa'da polis tarafından emare olarak alındığını belirten Minnoş, cep telefonunda polis ile tüm mesajlaşmalarının durduğunu söyledi. Zanlı Minnoş, Tatlısu'ya kadar polisin de arkalarından geldiğini ve polisin kendisine " biz Tatlısu'ya kadar arkanızda olacağız size bir şey olmayacak" dediğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.