ADLİ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Mağusa'da uyuşturucu tacirlerine ceza yağdı...

Mağusa'da uyuşturucu tacirlerine ceza yağdı...

Mağusa'da 2017 yılı Haziran ayı içerisinde Türkiye'den ithal ettikleri yüklü miktardaki uyuşturucu madde ile yakalanan TIR şoförü Ersin Dilmen ve 12 yıldan beri ülkede turist vizesi ile kalan Duran Gül, Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Fadıl Aksun, "Ülkemizdeki kişilerin hayatını tehlikeye atıp, kendi hayat standartlarını yükseltmeye çalıştılar" dedi.

Yayın Tarihi: 20/01/18 09:00
okuma süresi: 6 dak.
Mağusa'da uyuşturucu tacirlerine ceza yağdı...
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da 2017 yılı Haziran ayı içerisinde ülkeye toplam 1158 adet extacy, 100 gram kokain ve 294 adet cinsel güç artırıcı jel ithal eden Ersin Dilmen ile Dilmen'i kurye olarak kullanıp satmak için Türkiye'den uyuşturucu madde temin eden Duran Gül dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Dilmen'in kendisine getirdiği 959 adet extacy ve 100 gram kokainin yanında Narkotik ekipleri tarafından Girne'deki evinde de yapılan aramada 200 gram extacy, 2 gram kokain ve 2 gram hint keneviri bulunan Duran Gül 11 yıl hapse mahkum edilirken, Ersin Dilmen 10 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Fadıl Aksun, sanıkların külliyatlı miktardaki uyuşturucu maddeyi ve cinsel güç artırıcı jeli ülkeye ithal ederek başkalarının hayatlarını hiçe saydıklarının görüldüğünü söylerken, sanıkların ülkemizdeki kişilere uyuşturucu madde temin edip hayatlarını tehlikeye atarak kendi hayat standartlarını yükseltmeye çalışmalarının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

"ÜLKEYE UYUŞTURUCU SOKMAK ÜLKENİN UYUŞTURUCU İLE MÜCADELESİNİ SEKTEYE UĞRATMAKTIR"

Sanıklar hakkındaki davanın kararını Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Fadıl Aksun okudu. Sanık Ersin Dilmen ve Duran Gül'ü aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Sanıkların ticari gaye için ülkeye yüklü miktarda uyuşturucu madde ithal ettiklerini belirten Aksun, sanıkların bir birlerine yardımcı olduklarını söyledi. Ülkeye uyuşturucu sokmanın o ülkenin uyuşturucu ile verdiği mücadeleyi sekteye uğratmak olduğunu belirten Aksun, sanıkların ülkeye uyuşturucu sokup bir çok kişiyi zehirleyerek para kazanmayı amaç edindiklerini söyledi. Aksun, sanıkların hangi gaye için olursa olsun sağlıkla bu ülkede hayatlarını devam ettirmek isteyen kişilerin hayatına uyuşturucu madde sokup, getirdikleri uyuşturucu madde ve cinsel gücü artırıcı jel ile başkalarının hayatlarını hiçe sayarak hareket ettiklerinin görüldüğünün altını çizdi. Sanıkların getirdikleri uyuşturucu maddelerden doğacak hayati tehlikeyi göz ardı ederek kendi hayatlarını güzelleştirmek için başkalarının hayatını hiçe sayarak konu suçları işlediklerini belirten Aksun, sanıkların hayat standartlarını yükseltmek çabasına girdiklerini vurguladı. Sanıklara verilecek en uygun ve adil cezanın hürriyeti bağlayıcı bir ceza olduğunu belirten Aksun, sanık Ersin Dilmen'i 10 yıl, Duran Gül'ü ise 11 yıl hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

UYUŞTURUCU ALIŞVERİŞİNİ PASTANEDE YAPMAK İSTERKEN, UYUŞTURUCU MADDEYİ TEMİZLİK İŞÇİSİ BULMUŞTU

İddia Makamı'nın mahkemede sunduğu olgulara göre, sanık Duran Gül, 2017 yılı Mayıs ayı içerisinde Mersin'e giderek orada uyuşturucu madde satışı yaptığını bildiği bir şahıs ile görüşüp 5 bin TL karşılığında 1000 adet extacy ve 100 gram kokain türü uyuşturucu maddenin sanık Ersin Dilmen aracılığı ile KKTC'ye getirilmesi için anlaştı. Başka bir şahsın aracılığı ile 1000 adet extacy türü uyuşturucu hapı ve 100 gram kokaini alan sanık Ersin Dilmen, meçhul bir şahsa götüreceği 100 adet extacy ile 294 adet cinsel güç artırıcı jeli de beraberine alarak Mersin'den yola çıktı ve 2 Haziran 2017 tarihinde Mağusa Limanı'na geldi. Sanık Ersin Dilmen ile Duran Gül uyuşturucu madde alışverişinin Mağusa'da bir pastanede yapılmasını kararlaştırırken, Duran Gül Mustafa Baykara isimli şahsı söz konusu uyuşturucu maddeleri alması için Petek Pastanesi'ne gönderdi, kendisi de araç içerisinde ithal edilen uyuşturucu maddelerin getirilmesini bekledi.

Sanık Ersin Dilmen, 1058 adet extacy ve 100 gram kokainin Duran Gül'e ulaştırılması için pastane tuvaletine saklarken, Dilmen'in tuvaletten çıkmasının ardından tuvalete temizlik için giren temizlik işçisi çöpün arkasına bulduğu poşeti kontrol edilmesi amacı ile iş yerinde görevli garsona teslim etti. Poşet içerisindekinin renkli haplar olmasının görülmesi üzerine iş yeri patronu tarafından Narkotik ekiplere haber verilirken, pastane tuvaletinde uyuşturucu maddeleri bulamayan Baykara, Duran Gül'ün yanına giderek durumu aktardı. Uyuşturucu maddeleri bulmak için yeniden pastaneye dönen Mustafa Baykara ile Duran Gül, kamera kayıtlarında tespit edilmeleri nedeni ile Narkotik ekipleri tarafından tutuklandı, yürütülen soruşturmada söz konusu uyuşturucu maddeleri ithal eden Ersin Dilmen'de aynı gece Mağusa Limanı'nda tespit edilerek tutuklandı.

TIR'DA DA HEM UYUŞTURUCU HEM DE CİNSEL GÜÇ ARTIRICI JEL BULUNDU

Mahkemede aktarılan olgulara göre, Mağusa Limanı'nda tespit edilip tutuklanan zanlı Ersin Dilmen'e ait TIR'a da el koyan polis ekipleri içinde yaptığı aramada 100 adet extacy ile 294 adet cinsel güç artırıcı jel bulunarak emare alındı. Polis ekiplerinin yürüttüğü soruşturma çerçevesinde sanık Duran Gül'ün evinde yapılan aramada 200 adet extacy, 2 gram kokain ve 2 gram hint keneviri türü uyuşturucu madde ve hassas terazi de bulunup emare alındı. Her iki sanık da 2017 yılı Haziran ayından bu yana merkezi cezaevinde yargılanmayı beklerken, Mustafa Baykara ise aleyhinde dosyalanacak davalar ile ileride yargılanacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.