ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kennedy T. Dede bin TL için öldürüldü

Kennedy T. Dede bin TL için öldürüldü

Nijerya uyruklu 28 yaşındaki Kennedy T. Dede cinayetinin esaslı zanlısı olarak adlandırılan Nidai Şanlı yeniden mahkemeye çıkarıldı. Dede cinayeti mahkemede açıklığa kavuşuyor.

Yayın Tarihi: 07/02/18 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Kennedy T. Dede bin TL için öldürüldü
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Kennedy T. Dede cinayetinin sır perdesi aralanmaya başladı. Dede'nin bin TL için kaçırılarak öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayetinin esaslı zanlısı Nidai Şanlı, aleyhindeki 3 günlük tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Tahkikat Subayı Müfettiş Erkan Yahat zanlı Nidai Şanlı'nın, Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, Onur Körkurt, B.Ç, S.D ve Aydan Sel ile birlikte bin TL parayı tahsil etmek gayesi ile Dede'yi döverek kaçırdığını ve Çanakkale Göleti bölgesine götürerek orada da ciddi şekilde darp ederek Dede'nin ölümüne sebep olduğunu açıkladı.

Cinayet soruşturması diğer 6 zanlı aleyhinde olduğu gibi Nidai Şanlı hakkında da devam ederken, Şanlı "Adam öldürme", "İnsan kaçırma" ve "Ciddi darp" suçlaması ile aleyhinde başlatılan soruşturma nedeni ile 3 gün daha poliste tutuklu kalacak. Dede'nin ölümüne sebep olmakla suçlanan 7 zanlının tümü Cuma günü yeniden yargıç karşısına çıkarılacak

EL FENERLİ ELEKTRO ŞOK CİHAZI VE KIYAFETLERİ BULUNDU

Olayın soruşturmasını yürüten soruşturma subayı polis müfettişi Erkan Yahat mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Nidai Şanlı'nın, 29 Ocak 2018 tarihinde yanında Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, Onur Körkurt, Aydan Sel, B.Ç ve S.D olduğu halde alacağı olduğu bin TL parayı tahsil etmek için Kuzenler Apartmanı Daire 7'de ikamet eden Kennedy T. Dede'nin evine giderek kendisini hilafı dışında zorla darp ederek kaçırıp GU 042 plakalı araçla Çanakkale Göletine getirdikten sonra ciddi şekilde darp ederek ölümüne neden olduğunu açıkladı. Zanlı'nın 30 Ocak tarihinde yasal yollardan Güney Kıbrıs'a geçtiğini söyleyen Yahat, zanlının 3 Şubat tarihinde saat 03:00 raddelerinde Akyar Kara Giriş Kapısı'na gelerek polise teslim olduğunu kaydetti.

Mesele ile ilgili olarak daha önceden zanlılar Zekeriya Kurucu, Ozan Körkurt, Onur Körkurt, 16 yaşındaki B.Ç, Aydan Sel ve 17 yaşındaki S.D aleyhinde 7 gün tutukluluk süresi temin edildiğini söyleyen Yahat, Nidai Şanlı'nın gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini açıkladı.

Şanlı'nın gönüllü ifadesinde olay günü giydiği kıyafet ve ayakkabılar ile yanında bulunan el fenerli elektro şok cihazını atığı yeri söylediğini belirten Yahat, tümünün zanlının gösterimi ile bulunarak emare alındığını söyledi. Gönüllü ifadenin teyit ve tekzibin devam ettiğini söyleyen Yahat, soruşturmanın bir bütün olarak yürütülebilmesi amacı ile Nidai Şanlı'nın 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme soruşturmanın henüz tamamlanmadığına kanaat getirerek suçun ciddiyetine dikkat çekip Şanlı'nın 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.