ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Bu kez uyuşturucu zanlıları polisin ayağına geldi...

Bu kez uyuşturucu zanlıları polisin ayağına geldi...

Mağusa'da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'ne bağlı polis ekiplerinin bir öğrenci yurdunda düzenlediği operasyonda bu kez uyuşturucu zanlıları polisin ayağına geldi. Tasarruflarında uyuşturucu madde bulunan 5 üniversite öğrencisi tutuklandı.

Yayın Tarihi: 28/02/18 07:30
okuma süresi: 4 dak.
Bu kez uyuşturucu zanlıları polisin ayağına geldi...
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri Mağusa'da önceki akşam uyuşturucu operasyonu düzenledi.

Üniversite kampüsü içerisindeki bir öğrenci yurdunda kalan Nijerya uyruklu öğrenci hakkındaki ihbar üzerine düzenlenen operasyonda bu kez uyuşturucu zanlıları polisin ayağına gelirken, hem arama yapılan ev sayısı hem de uyuşturucu zanlılarının sayısı arttı.

3 ayrı ikametgahta düzenlenen operasyonda toplam 5 buçuk gram uyuşturucu madde, 3 adet içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sarma sigara ve 1 adet üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı bulunan hassas terazi ele geçirildi.

Polis tasarruflarında kanunsuz uyuşturucu madde tespit ettiği Nijerya uyruklu 5 üniversite öğrencisini tutukladı.

5 uyuşturucu zanlısı "Kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf" suçlaması ile dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme soruşturmanın salimen yürütülebilmesi maksadı ile 5 uyuşturucu zanlısının 3'er gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

OPERASYON GİDEREK GENİŞLEDİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hüseyin Özdesoy mahkemede verdiği ifadesinde, 26 Şubat 2018 tarihinde alınan bir ihbarda bir öğrenci yurdunun 117 numaralı odasında kalan Kumpon Ubandoma'nın tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini belirtti.

Aynı gün saat 20:00'de düzenlenen operasyonda söz konusu öğrenci yurdunun 117 numaralı odasına gidildiğini belirten Özdesoy, oda içerisinde zanlı Okoro Chukwebuka'nın elinde içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sarma sigara ile tespit edildiğini kaydetti. Zanlı Chukwebuka'nın tutuklanmasının ardından devam eden aramada çalışma masasında üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olan hassas terazinin bulunarak emare alındığını kaydeden Özdesoy, arama sırasında hakkında ihbar bulunan Kumpon Ubandoma'nın , Praise Nwachukwu ile birlikte söz konusu odaya geldiğini söyledi. Zanlı Ubandoma'nın üzerinde uyuşturucu kalıntısı bulunan hassas terazi ile ilgili tutuklandığını belirten Özdesoy, zanlı Nwachukwu'nun üzerindeki 122 numaralı oda anahtarının bulunması üzerine 122 numaralı oda da zanlı huzurunda arama yapıldığını ve 3 gram sentetik cannabinoid, 1 gram da hint keneviri türü uyuşturucu maddenin bulunup emare alındığını açıkladı.

Akabinde yeniden aramaya devam edilmek üzere 117 numaralı odaya dönüldüğünü söyleyen polis memuru Hüseyin Özdesoy, arama sırasında bu kez zanlı Mohammed Berda'nın geldiğini ve üzerinde yapılan aramada yarım gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddenin bulunduğunu kaydetti.

Bu kez zanlı Berda'nın kaldığı apartman dairesinde arama yapıldığını belirten Özdesoy, evde zanlı Suleman Barau'nun da tespit edildiğini ve aramada evin yatak odasında yarım gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde, 2 adet içerisinde uyuşturucu madde bulduğuna inanılan sarma sigara ile sözlük içerisine gizlenmiş yarım gram daha sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddenin bulunup emare alındığını açıkladı.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Zanlılar hakkındaki olay ile ilgili soruşturmaya henüz yeni başladıklarına dikkat çeken polis memuru Hüseyin Özdesoy, 5 zanlıdan sadece 1 tanesinin gönüllü ifade verdiğini öteki zanlıların ise emare alınan uyuşturucu maddeler ile ilgili izahat vermediğini kaydetti. Özdesoy, yürütülen soruşturmanın selameti açısından tüm zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.