ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Hırsızlık çetesi polis baskını ile çökertildi

Hırsızlık çetesi polis baskını ile çökertildi

Girne'de polis ekipleri tarafından 3 aydan beri takip edilen hırsızlık çetesi önceki gün düzenlenen bir operasyonla çökertildi. Operasyon sonucu Zimbabwe uyruklu 8 kişi tutuklandı, çok sayıda çalıntı eşya ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 15/03/18 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Hırsızlık çetesi polis baskını ile çökertildi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Girne Polis Müdürlüğü'ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin 3 aydan beri iz sürdüğü hırsızlık çetesi önceki gün düzenlenen bir operasyonla çökertildi.

Polis ekipleri Aralık ayından buyana devam eden takibin ardından dün operasyon için düğmeye basarak Boğazköy'de bir siteye operasyon düzenledi. Operasyon sonucu Zimbabwe uyruklu 8 kişi tutuklanırken, birçok çalıntı eşya ele geçirildi.

Zimbabwe uyruklu Wishad Junior Mpavaenda, Brian Prayer Mutakura , Fungai Marshall Mangondoza, Fortune Takudzwa Rutsıto, Munyaradzi Raphael Musango, Charles Kabirou Effıom, Michael Matsıkıtı ve Hillary Ngonbadang Tanwıe "Geceleyin Ev Açma","İkametgâhtan Sirkat", "Dükkân açma" suçlamaları ile dün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Mahkeme soruşturmanın selameti açısından ve iddiaların araştırılması için zanlıların 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

ADA GENELİNDE MEYDANA GELEN BENZER SUÇLARLA BAĞLANTILARI OLABİLİR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mustafa Özmüezzin mahkemede verdiği ifadesinde, Zanlıların 2017 Aralık ayından bu yana yakın takibe alındığını Lefkoşa ve Girne'de meydana gelen birçok hırsızlık olayı ile ilgili bağlantılı olduklarını söyledi.

Zanlıların önceki gece Dikmen' de Lavinium sitesi, Blok:1, D:7 ve Blok: 26, D:5 adresinde tespit edilerek tutuklandıklarını söyleyen Özmüezzin, yapılan ilk sorgulamada zanlıların 13 ev ve 5 ayrı dükkândan hırsızlık yaptığının tespit edildiğini, birçok elektronik eşya, kol saati ve çeşitli eşyaların emare alındığını kaydetti.

Olayla bağlantısı olduğu tespit edilen 3 kişinin daha arandığını belirten Özmüezzin, ada genelinde benzer şikâyetlerin olduğunu ve zanlıların bağlantılarının araştırılacağını ifade ederek zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

EMARELER SERGİLENDİ

Girne Polis Müdürlüğü'ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin başarılı operasyonu sonucu ele geçirilen 2 adet televizyon, 6 adet diz üstü bilgisayar, 2 adet printer, oyun konsolu ve çok sayıda elektronik eşya ile saatler dün Girne Polis Müdürlüğü'nde basına sergilendi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.