ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Amanda'nın katiline müebbet!

Amanda'nın katiline müebbet!

Kıbrıs Postası'nın yazı dizisi halinde gündeme taşıdığı ve ailesi tarafından "Amanda" olarak anılan Gamze Pehlivan cinayeti davasında karar verildi. Tarihi bir karara imza atan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, Suat Aşır'ı müebbet hapis cezasına mahkum etti.

Yayın Tarihi: 19/04/18 07:45
okuma süresi: 4 dak.
Amanda'nın katiline müebbet!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Ayrılmak istediği için saplantılı imam nikahlı eşi Suat Aşır'ın elinden kaçarak ülkemize gelen ancak geçtiğimiz yıl peşinden gelen Suat Aşır tarafından UKÜ kampüsünde bıçaklanıp canlı canlı yakılarak öldürülen Gamze Pehlivan cinayeti davasında Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarihi bir karar üretti. Dallas dizisindeki Amanda karakterinden esinlenen babaannesi tarafından Amanda ismi verilen ve İzmir'de Amanda olarak tanınan Gamze Pehlivan'ı 36 kez bıçaklayıp benzin döküp yakarak vahşice katleden Suat Aşır Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy birliği ile aldığı kararla müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Murat Soytaç'tan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Esendağlı açıkladı.

PEHLİVAN AİLESİ: "İÇİMİZE BİR NEBZE DE OLSA SU SERPİLDİ"

Başkan Esendağlı kararında işlenen cinayetin kadın cinayeti olduğunu kendisini reddedip ayrılmak isteyen bir kadının düşüncesine aldırış etmeyen sanık Suat Aşır'ın Pehlivan'ın sahibiymiş gibi davranıp kadının düşüncesine değer vermeyerek Pehlivan'ı hunharca katlettiğinin altını çizdi.

Pehlivan cinayetinin ardından kapılarını Kıbrıs Postası'na açan ve "Bir katilin anatomisi" isimli yazı dizisi ile Amanda olarak anılan Gamze Pehlivan'ın Suat Aşır ile yaşadıklarını Kıbrıs Postası okuyucuları ile paylaşan Pehlivan ailesi ise kararı öğrenmelerinin ardından içlerine bir nebze de olsa su serpildiğini dile getirdi.

ESENDAĞLI: "SUÇUN HAFİFLETİLECEK YANI YOK"

Cinayet sanığı Suat Aşır ile ilgili oybirliği ile alınan kararı okuyan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Melek Esendağlı, sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini ancak işlenen suçun hafifletilecek yanı olmadığını ifade etti.

"KAMU MENFAATİNE DEĞER VEREN CEZA TAKDİR EDİLDİ"

Mahkeme "Taammüden adam öldürme", "Adam öldürme", "Şiddet tehdidi", "Zorla adam kaçırma", "Kanunsuz bıçak taşıma" suçlarından yargılanan sanık Suat Aşır'ı tüm davalardan suçlu bulunduğunu açıkladı.

Kararında kadına yönelik şiddet ve artan kadın cinayetlerine vurgu yapan Mahkeme Başkanı Melek Esendağlı, işlenen cinayetin kadın cinayeti olduğunu kendisini reddedip ayrılmak isteyen bir kadının düşüncesine aldırış etmeyen sanık Suat Aşır'ın Pehlivan'ın sahibiymiş gibi davranıp kadının düşüncesine değer vermeyerek Pehlivan'ı hunharca katlettiğinin altını çizdi.

Sanığa ceza takdir ederken son yıllarda meydana gelen kadın cinayetleri ve kadına şiddet olaylarının dikkate alındığını belirten, Başkan Esendağlı kamu menfaatine değer veren ceza takdir ettiklerini aktardı.

Başkan Esendağlı, sanık Aşır'ın olay yerinden kaçmak için bir kişinin aracına bıçak zoru ile binip kaçırma suçunu da işlediğini ve bu olguları da sanık aleyhine dikkate alındığını kaydetti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Melek Esendağlı sanık Suat Aşır'ı aleyhine getirilen tüm davalardan müebbet hapis cezası olan 40 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.