ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Ortak çalışma, köpek kaçakçısı çeteyi 'kısmen' çökertti...

Ortak çalışma, köpek kaçakçısı çeteyi 'kısmen' çökertti...

Güney'den çaldıkları 'pahalı' köpekleri, Kuzey'de ucuza sattıkları öğrenilen çete benzeri bir oluşum, iki toplumlu Suç ve Suça İlişkin Konular Teknik Komitesi ile KKTC polisinin katkılarıyla kısmen çökertildi.<strong> </strong>Güney'de çalınan köpeklerin 9'u Kuzey'de bulundu!

Yayın Tarihi: 20/04/18 07:45
okuma süresi: 4 dak.
Ortak çalışma, köpek kaçakçısı çeteyi 'kısmen' çökertti...
A- A A+
  • Konuyla ilgili Kıbrıs Postası'na açıklamada bulunan Suç ve Suça İlişkin Konular Teknik Komitesi Kıbrıslı Türk Başkanı Önen, KKTC polisinin, iki toplumlu komiteden aldığı bilgiler ışığında, konuyla alakalı çetenin bir üyesini tutukladığını kaydetti.
  • Polis, çalınan 23 köpekten 9'unun, Taşpınar'da tespit edildiğini, konuyla ilgili 36 yaşındaki H.K. isimli bir şahsın tutuklandığını bildirdi.
  • Öte yandan Kıbrıs'ın güneyinde yayınlanan Alithia gazetesi, ilgili makamlardan aldığı bilgilere dayandırdığını belirttiği haberinde, 1 yerine 4 Kıbrıslı Türk'ün, KKTC polisi tarafından sorgulandığını savundu.
  • Gazete ayrıca, yapılan sorgu sonrasında 14 köpeğin daha bulunduğunu, bunların çalıntı olup olmadığının araştırılacağını iddia etti.

Kıbrıs Postası - Ertuğrul Senova

Limasol'a bağlı "Kolossi"de (Yunus-Burçlu) 32 yaşındaki İraklis Koınas'a ait olan ve geçtiğimiz günlerde barındırıldıkları yerden çalınan 23 av köpeğinden 9'u KKTC'de tespit edildi.

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası'na açıklamada bulunan iki toplumlu Suç ve Suça İlişkin Konular Teknik Komitesi Kıbrıslı Türk Başkanı Hakkı Önen, çete benzeri bir oluşumun, Güney'deki bir çiftlikte bulunan ve değerleri yüksek meblağlara ulaşan av köpeklerini çalarak KKTC'ye getirdiğini, burada da ucuz fiyatlara sattıklarını kaydetti.

İki toplumlu komitenin Eş Başkanı Önen, çalınan köpeklerin sahibinin, iki toplumlu temas grubu Teknik Komitesi işbirliğiyle, geçtiğimiz günlerde KKTC'ye geldiğini ve çalınan köpeklerden 9'unun bulunduğunu ve sahibine teslim edildiği bilgisinin kendilerine ulaştığını ifade etti.

Çalıntı köpek ticareti konusunun aylardır üzerinde olduklarını belirten Önen, KKTC polisinin, Suç ve Suça İlişkin Konular Teknik Komitesi'nden aldığı bilgiler ışığında, konuyla alakalı çetenin bir üyesini tutukladığını kaydetti.

Önen, "Suç işlenmesi durumunda Rum tarafıyla her daim işbirliği yapılmalı" dedi.

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan Polis Basın Subaylığı önceki gün yayınladığı bültende, geçtiğimiz Çarşamba günü, Kıbrıs'ın güneyinde bulunan Koloş isimli köydeki çiftlikten İraklis Koınas'a ait çeşitli cinsteki av köpeğinin çalınması meselesiyle ilgili, çalınan köpeklerin dokuz tanesinin Taşpınar'da 36 yaşındaki H.K. isimli şahsın tasarrufunda bulunduğu yazdı. Bültende, söz konusu köpeklerin gerekli işlemler yapıldıktan sonra, Koınas'a teslim edildiği ve 36 yaşındaki H.K. isimli şahsın tutuklandığı, polisin olayla ilgili soruşturmasının sürdüğü bildirildi.

ALİTHİA: "4 KIBRISLI TÜRK SORGUDA, 14 KÖPEK DAHA BULUNDU"

Kıbrıs'ın güneyinde yayınlanan Alithia gazetesi, ilgili makamlardan aldığı bilgilere dayandırdığını belirttiği haberinde 4 Kıbrıslı Türk'ün, KKTC polisi tarafından sorgulandığını savundu.Gazete, iki toplumlu temas grubuna dayandırdığı bilgilerle, 4 Kıbrıslı Türk'ün sorgulandığını, ayrıca 14 köpeğin daha bulunduğunu, bunların çalıntı olup olmadığının araştırılacağını iddia etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.