ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Ev değil tam teşekküllü uyuşturucu bahçesi

Ev değil tam teşekküllü uyuşturucu bahçesi

Narkotik ekiplerinin dün Mağusa'ya düzenlediği uyuşturucu operasyonu sayesinde yüzlerce insan uyuşturucu madde ile zehirlenmekten kurtuldu. Polis operasyonunda ziraati yapılan 20 kök hint kenevirine el konulurken, Gökhan Eldemir ile Berkay Erkanat tutuklandı

Yayın Tarihi: 27/04/18 07:32
okuma süresi: 4 dak.
Ev değil tam teşekküllü uyuşturucu bahçesi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri dün Mağusa'da düzenledikleri operasyonda ziraati yapılan 20 kök hint keneviri ele geçirdi. Polis ekipleri boyları 30 ile 80 cm arası değişen 20 kök hint kenevirine piyasaya çıkmadan el koyarak yüzlerce gencin zehirlenmesine engel oldu.

Söz konusu bitkileri yetiştirmek için evine tam teşekküllü bir uyuşturucu bahçesi hazırlayan Gökhan Eldemir ile operasyon sırasında apartman önünde Eldemir ile birlikte tespit edilerek cebinde 55 adet hintkenevri türü uyuşturucu madde tohumu bulunan Berkay Erkanat tutuklandı. Polis zanlı Eldemir'e ait ev ve Erkanat'a ait araçta ise hint keneviri ziraati için kullanılan çeşitli toprak, gübre, fan, ışık bakım ilacı bularak emare aldı. Zanlılar dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılarak haklarında 1 gün tutukluluk süresi temin edildi.

UYUŞTURUCU BİTKİLER İLE ÇEŞİTLİ ZİRAAT MALZEMELERİ BULUNDU

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hasan Derman mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Gökhan Eldemir ile Berkay Erkanat'ın 2018 yılı Ocak ayı ile 25 Nisan 2018 tarihleri arsında "Kanunsuz uyuşturucu madde ziraati ve tasarrufu" suçlamalarından methaldar olduklarını açıkladı. 25 Nisan 2018 tarihinde saat 14:50'de PGM'ye bağlı Narkotik tarafından alınan bir bilgide üniversite kampusu içerisinde bulunan bir apartmanın zanlı Gökhan Eldemir'e ait dairesinde uyuşturucu maddenin olduğunun öğrenildiğini kaydetti.

Saat 15:20 sıralarında zanlı Gökhan Eldemir ile Berkay Erkanat'ın söz konusu apartmanın önünde tespit edildiğini belirten Derman, zanlı Erkanat'ın üzerinde yapılan aramada giydiği kot pantolonunun sol ön cebinde zarf içerisinde hint keneviri bitkisi tohumu olduğu düşünülen tohumların bulunarak emare alındığını açıkladı. Zanlı Erkanat'a ait aracın bagajında yapılan aramada hint keneviri türü uyuşturucu madde ziraatinde kullanıldığına inanılan ilaç, gübre, ölçüm kabı, hassas terazinin bulunduğunu ve emare alındığını belirten Derman, saat 15:30 ile 16:50 saatleri arasında apartmanın zanlı Eldemir'e ait 53 numaralı evinin yatak odalarında yapılan aramada ise hint keneviri türü uyuşturucu madde ziraatinde kullanılan hazır topraklar, ilaçlar, vitaminler, saksılar, 1 adet oksijen, 1 adet karbondioksit tüpleri, uzatma kabloları, fanlar, brandalar, hassas teraziler, termometrelerin bulunup emare alındığını açıkladı.

Apartmanın damında yapılan aramada ise 30 ile 80 kök arası değişen toplam 20 kök hint keneviri tür uyuşturucu madde bitkilerinin bulunduğunu belirten Derman, tüm emarelerin toplandığını kaydetti. Zanlı Gökhan Eldemir'in poliste verdiği ifadesinde itirafta bulunduğunu söyleyen Derman, zanlı Erkanat'ın ise ifade vermediğini ve suçu olmadığı yönünde beyanlarda bulunduğunu kaydetti. Suçla bağlantısı olduğuna inanılan 1 şahsın daha arandığını belirten Derman, zanlılar hakkındaki soruşturmanın yeni başladığına dikkat çekerek 3 gün tutukluluk süresi talebinde bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.