ADLİ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Polisten uyuşturucu tacirine darbe!

Polisten uyuşturucu tacirine darbe!

İçiciden satıcıya ulaşıldı, uyuşturucu tacirliği ile suçlanan Çilo tutuklu yargılanacak.

Yayın Tarihi: 05/05/18 09:29
okuma süresi: 5 dak.
Polisten uyuşturucu tacirine darbe!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'ne bağlı Lefkoşa ekiplerinin içiciden satıcıya ulaştığı uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklanan Oğuzhan Çilo Lefkoşa'nın ardından dün de Mağusa'da mahkemeye çıkarılarak tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi

Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Lefkoşa ekiplerinin Haspolat'ta şüpheli hareketleri üzerine durdurup aracında 2 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulmasının ardından derinleşen soruşturma sonrasında söz konusu uyuşturucu maddeyi Aslanköy'de sattığı tespit edilen Oğuzhan Çilo dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Yürütülen soruşturmada zanlı Çilo'nun 15 Nisan tarihinde Güney Kıbrıs'tan KKTC'ye bir şahıs aracılığı ile 15 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile 8 gram hint keneviri türü uyuşturucu madde ithal ettiği ve zanlının sattığı uyuşturuculardan temin ettiği paranın bir kısmı ile banka borcu ödediği ortaya çıktı.

Ülkede 25 yıldır turist statüsünde ikamet eden zanlı Çilo hakkındaki soruşturmanın tamamlanmasının ardından mahkeme Çilo'nun tutuklu yargılanmak üzere hükümsüz tutuklu olarak 2ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi.

POLİS GÜRLER VE HİÇKORKMAZ'DAN ÇİLO'YA ULAŞTI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hüseyin Özdesoy mahkemede verdiği ifadesinde, 28 Nisan 2018 tarihinde Narkotik Şube Lefkoşa ekiplerinin Haspolat'ta şüpheli hareketleri üzerine Bestami Gürleri aracı içinde tespit edip durdurarak araçta yaptıkları aramada 2 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulduklarını söyledi. Zanlı Gürler'in tutuklanmasının ardından yapılan soruşturmada zanlı Gürler'in söz konusu uyuşturucu maddeyi 27 Nisan 2018 tarihinde Batuhan Hiçkorkmaz ile birlikte Aslanköy'de Oğuzhan Çilodan aldıklarının öğrenildiğini belirten Özdesoy, zanlı Çilo'nunVadili'de tespit edilerek tutuklandığını aracında yapılan aramada ise 5 gram hint keneviri, 3 gram da sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddenin bulunup emare alındığını kaydetti.

UYUŞTURUCU SATIŞI İLE BANKA BORCU ÖDEDİ

Özdesoy, zanlı Çilo'dan yapılan soruşturmada zanlının söz konusu uyuşturucu maddeleri 15 Nisan 2018 tarihinde Güney Kıbrıs'tan bir şahıs aracılığı ile 15 gram sentetik cannabinoid, 8 gram hint keneviri olarak KKTC'ye ithal ettiğinin tespit edildiğini açıkladı. Zanlının soruşturması sırasında ithal edilen uyuşturucu maddelerden bir kısmını Batuhan Hiçkorkmaz ve Bestami Gürler'e 175 TL karşılığında sattığını itiraf ettiğini belirten Özdesoy, bu iki şahsın haricinde de tespit edilemeyen şahıslara uyuşturucu madde satarak bin 700 TL para temin ettiğini bunun bin 200 TL'si ile banka borcunu ödediğini geriye kalanı ise harcadığını itiraf ettiğini kaydetti. Zanlı hakkında "Kanunsuz uyuşturucu madde ithal,alma, verme ve tasarruf" davalarının getirildiğini belirten Özdesoy, Oğuzhan Çilo'nun tüm davalarını kabul ettiğini belirtti. Zanlının turist statüsü ile KKTC'de yaşadığını belirten Özdesoy, yargılanma sürecinde mahkemede hazır bulunmasını temin etmek maksadı ile zanlı Çilo'nun 3 ayı geçmeyecek şekilde tutuklu yargılanmasını talep etti.

"CEZAEVİNE GÖNDERMEYİN, VATANDAŞ OLAYIM 10 YIL YATIRIM"

Mahkemede söz hakkı verilen zanlı Oğuzhan Çilo 25 yıldır ülkede turist statüsünde olduğunu ve vatandaşlık başvurusu bulunduğunu belirtti. Vatandaş olmak için beklediğini ve vatandaşlığının gündemde olduğunu iddia eden Çilo, "şimdi hapse gitmek istemiyorum. Vatandaşlığı alayım, 10 yıl yatırım" dedi.

"CİDDİ BİR HAPİSLİK CEZASI ALACAĞI AŞİKAR"

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı GökanAsafoğulları zanlının hakkındaki suçun çok ciddi ve uzun süreli hapislik gereken suçlar olduğunu kaydetti. Zanlının davalarını da kabul ettiği göz önünde bulundurularak ciddi bir hapislik cezasına çarptırılacağının aşikar olduğunu söyleyen Asafoğulları, zanlının vatandaşlık başvurularının henüz herhangi bir neticeye bağlanmadığı gibi, turist olarak ülkede ikamet ettiğini belirtti. Zanlıların yargılanmaktan kaçmaması için ciddi suçlarda teminat yerine cezaevine gönderilmesi şartına ağırlık verildiğini belirten Asafoğulları zanlı Çilo'nun 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.