ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kundakalama zanlıları yargılanmayı tutuklu bekleyecek

Kundakalama zanlıları yargılanmayı tutuklu bekleyecek

Mağusa'da Berlin Bar Cafe Nargile isimli iş yerinin kundaklanması ile ilgili tutuklanan Ali Kasımoğulları ile iş yeri ortağı olan Ali Tümen hakkındaki polis soruşturması kısmen tamamlandı, kundaklama zanlıları yargılanma sürecini cezaevinde bekleyecek.

Yayın Tarihi: 23/06/18 10:16
okuma süresi: 3 dak.
Kundakalama zanlıları yargılanmayı tutuklu bekleyecek
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'da 10 Haziran 2018 tarihinde saat 02:25 sıralarında sigortadan para almak için Berlin Bar Cafe Nargile isimli işletmeye yanıcı madde dökerek ateşe veren iş yeri ortağı Ali Tümen ile Ali Kasımoğulları dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Müebbet hapis öngörülen "Kundaklama" ve "Kasti hasar" suçları ile ilgili aleyhlerinde yürütülen soruşturmanın kısmen tamamlanmasının ardından mahkemeye çıkarılan zanlı Ali Tümen ülkede turist olarak bulunduğu için, zanlı Ali Kasımoğulları ise çeşitli suçlardan 93 adet sabıkası bulunduğu için hükümsüz tutuklu olarak 2 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderildi.

Yargı sürecini cezaevinde beklemesine karar verilen zanlı Ali Kasımoğulları mahkeme salonundan çıkışta tahkikatı yürüten polis memuru Ersoy Saydağ'a yönelik sözlü saldırıda bulundu. Kasımoğulları mahkemede olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Ersoy Saydağ'a "Adam mısın be sen?" şeklinde hakaret ederken, Kasımoğulları'nın avukatı ise polis memuru Ersoy Saydağ'ın Ali Kasımoğulları'nı suçu kabul etmezse eşini de tutuklamakla tehdit ederek suçu kabul etmesi yönünde baskı ve tehditte bulunduğunu iddia etti.

ZANLI KASIMOĞULLARI'NIN SABIKA DOSYASI KABARIK

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Ersoy Saydağ mahkemede verdiği ifadesinde, 10 Haziran 2018 tarihinde saat 02:25 sıralarında zanlı Ali Tümen ile Ali Kasımoğulları'nın sigorta şirketinden para almak amacı ile Berlin Bar Cafe Nargile isimli işletmeye yanıcı madde dökerek kundakladıklarını açıkladı. Yangının bölgedeki 3 ayrı dükkan ile 1 kliniğe daha sirayet ederek zarar verdiğini belirten Saydağ, zanlı Ali Tümen'in 10 Haziran 2018 tarihinde, zanlı Ali Kasımoğulları'nın ise 11 Haziran 2018 tarihinde tespit edilerek tutuklandığını kaydetti.

Olay ile ilgili yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak zanlıların yürütülen soruşturmaya etki etme olasılığının bulunmadığını söyleyen Saydağ, yürütülen soruşturmada henüz net olmamakla birlikte toplam hasarın 500 bin TL civarında olduğunu kaydetti.

Mağusa'da 10 gün içerisinde meydana gelen 2 ayrı kundaklama olayının bölge halkını endişeye düşürüp infiale neden olduğunu söyleyen Saydağ, zanlı Ali Tümen'in KKTC'de turist statüsünde olduğunu, zanlı Ali Kasımoğulları'nın KKTC vatandaşı olduğunu ancak toplam 93 suçtan sabıkasının bulunduğunu açıkladı. Zanlıların hakkındaki ilk şahadet ile zanlıların uzun süreli hapislik cezası almalarının muhtemel olduğunun, kundaklama suçu için müebbet hapis öngörüldüğünü belirten Saydağ, zanlıların 3 ayı geçmemek üzere hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.