ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Sahte para zanlıları tutuklu yargılanacak

Sahte para zanlıları tutuklu yargılanacak

Mağusa'da birçok iş yerinde sahte 200 TL banknotları tedavüle sürüp hem yiyecek içecek hem de para üstü temin eden zanlılar Canan Altunay, 17 yaşındaki A.A. ve Ali Altunay hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

Yayın Tarihi: 06/07/18 07:30
okuma süresi: 2 dak.
Sahte para zanlıları tutuklu yargılanacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da 8 Haziran- 23 Haziran tarihleri arasında bir çok iş yerine farklı tarih ve saatlerde toplam 800 TL sahte banknot verip iş yerlerinden hem yiyecek içecek hem de sahtekarlıkla 678.19 TL nakit para temin eden Canan Altunay, 17 yaşındaki A.A ve Ali Altunay dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Aleyhlerindeki soruşturmanın tamamlanmasının ardından teminata bağlanan zanlılar, ülkede turist statüsünde olup kalacak daimi bir adresi bulunmadığı için yargılanmaktan kaçmalarını temin etmek maksadı ile hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderildi.

POLİS SORUŞTURMASINI TAMAMLADI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mehmet Keleş mahkemede verdiği ifadesinde zanlı Canan Altunay, 17 yaşındaki A.A. ve Ali Altunay'ın "Sahte banknot tasarrufu", "Sahte banknotu tedavüle sürme" ve "Sahtekarlıkla para temini" suçlarından methaldar olduğunu açıkladı. 8 Haziran 2018'de zanlı Ali Altunay'ın tasarrufunda bulundurduğu sahte 1 adet 200 TL'yi Mağusa'da faaliyet gösteren Bahçeci Oflicence'da tedavüle sürdüğünü belirten Keleş zanlının 21.50 TL'lik içecek aldığını, para üstü olarak 178.50 TL'yi sahtekarlıkla temin ettiğini açıkladı. Adli Şube'de zanlı Canan Altunay'a ait para cüzdanı içinde yapılan aramada ise 2 adet 200 TL sahte banknot ile 1 adet de sahte 100 TL'lik banknot bulunduğunu belirten Keleş, zanlı A.A.'nın cüzdanında da sahte 1 adet 200, 1 adet de 100 TL sahte banknotun bulunduğunu ve emare alındığını açıkladı. Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Keleş, TC vatandaşı zanlıların ülkede daimi adresi bulunmadığı için yargılanmaktan kaçmasını önlemek amacı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmelerini talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.