ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kaçak et davasında aranan şahıs sayısı 2'ye yükseldi

Kaçak et davasında aranan şahıs sayısı 2’ye yükseldi

Güvercinlik kavşağında polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda ele geçirilen 6 ton 631 kilogram kaçak et ile ilgili tutuklu bulunan Aysın Eskimuhtaroğlu'nun tutukluluk süresi 5 gün daha uzatıldı. Suçla bağlantısı olduğu tespit edilen ve aranan şahısların sayısı ise 2'ye yükseldi.

Yayın Tarihi: 07/07/18 09:53
okuma süresi: 4 dak.
Kaçak et davasında aranan şahıs sayısı 2’ye yükseldi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Güvercinlik kavşağında 27 Haziran 2018 tarihinde düzenlenen operasyon sonucu kullanımındaki FA 116 plakalı kamyon içerisinde 6 ton 631 kilogram Güney'den kaçak olarak ithal edilmiş etle yakalanan Aysın Eskimuhtaroğlu dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı. 7 gün tutukluluk süresi dolan Eskimuhtaroğlu hakkında 5 gün daha ek tutukluk süresi temin edilirken, polis yürüttüğü soruşturma kapsamında yeni tespitlerde bulundu. Zanlılara ait temin edilen cep telefonu dökümlerinden iz süren polis ekipleri 1 kişinin daha suçla bağlantısının olduğunu tespit etti, etlerle ilgili aranan zanlı sayısı 2'ye yükseldi. Soruşturmasını derinleştiren polis ekipleri son olarak talep edilen telefon dökümlerinden etlerin nerelere götürüleceği yerin tespit edilebileceğini düşünüyor.

ARANAN İKİ ZANLI GÜNEY'E KAÇTI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Erman Sennaroğlu mahkemede verdiği ifadesinde, 27 Haziran 2018 tarihinde 6 ton 631 kilogram kaçak etle ilgili tutuklanan zanlı Aysın Eskimuhtaroğlu'nun olay günü sabahın erken saatlerinde Güney Kıbrıs'ta bulunan ve ismi henüz belirlenemeyen bir depodan etleri satın alıp Güvercinlik köyünde 1'inci dereceden Askeri Yasak Bölgeyi ihlal ederek KKTC topraklarına geçtiğini anımsattı. Zanlının kullanımındaki et yüklü FA 116 plakalı kamyon aracı ile Güvercinlik kavşağında durdurulduğunu belirten Sennaroğlu, poliste verdiği gönüllü ifadesinde kendisini teşvik eden ve yardımda bulunan bir şahıstan bahsettiğini itiraf ettiğini belirtti. Söz konusu şahsın tutuklanamadığını belirten Sennaroğlu, zanlının etlerin nereye gideceğini bilmediğini onun dışındaki tüm hususları gönüllü ifadesinde aktararak suçunu kabul ettiğini söyledi. Ele geçirilen etlerin nereye götürüleceği konusunda yürütülen soruşturmanın derinleştiğini belirten polis memuru, telefon dökümlerinin incelendiğini belirtti. Zanlı hakkında temin edilen tutukluluk süresi içerisinde telefon dökümlerinin incelenip en sık konuşulan 4 kişiye ulaşıldığını belirten Sennaroğlu, ifade alınmak üzere bu şahısların polis müdürlüğün çağırıldığını, 1 şahsın 3 Temmuz tarihinde geleceğini söylediğini aktardı. 3 Temmuz tarihinde söz konusu şahsın gelmediğini belirten Sennaroğlu, yürütülen soruşturmada o kişinin söz konusu etleri Eskimuhtaroğlu'ndan alıp, etleri esas gideceği yere götürecek olan şahsa teslim edecek olan şahsın olduğunun tespit edildiğini belirtti. Polise geleceğini söyleyip gelmeyen bu şahsın kendileri ile ilk konuşmasının ardından yasal yollardan Güney Kıbrıs'a kaçtığının tespit edildiğini belirten Sennaroğlu, aranan kişi olarak ilan edildiğini söyledi.

ARANAN KİŞİNİN ETLERİ GİDECEĞİ YERE GÖTÜRECEK OLAN KİŞİ

Soruşturmanın zanlı ve aranan kişilerin telefon dökümleri üzerinden yürütüldüğünü belirten polis memuru Erman Sennaroğlu, son olarak önceki gün talep edilen 3 telefon dökümü ile etlerin nereye gideceğinin tespit edileceğini söyledi. Suçla bağlantısı olduğu tespit edilerek aranan şahıs olarak ilan edilen kişinin etleri gideceği yere götürecek olan şahıs olduğunu belirten Sennaroğlu, insan sağlığını yakından ilgilendiren kaçak ve sağlıksız olduğu yönünde rapor temin edilen etlerle ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydetti. Zanlının serbest kalması halinde aranan şahıslara polisten önce ulaşmasının muhtemel olduğunu kaydeden Sennaroğlu zanlı Aysın Eskimuhtaroğlu'nun 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.