ADLİ HABERLER
okuma süresi: 8 dak.

Aldatılıp dolandırıldığı için öldürmüş

Aldatılıp dolandırıldığı için öldürmüş

Mağusa'da 2017 yılı Ekim ayında Hayrettin Özcömert'in eski sevgilisi Halime Çetin'i planlayarak tasarrufundaki av tüfeği ile öldürdüğü cinayetin detayları bugün mahkemede ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 10/07/18 07:52
okuma süresi: 8 dak.
Aldatılıp dolandırıldığı için öldürmüş
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da 5 Ekim 2017 tarihinde meydana gelen Halime Çetin cinayeti sanığı Hayrettin Özcömert dün meselenin olguları aktarılmak üzere yeniden Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti karşısına çıkarıldı. Mahkemede aktarılan olgularda Halime Çetin cinayeti ile ilgili detaylar ortaya çıkarken, cinayetin ardından kendisini de vurup intihar eden ancak ağzını kaybederek konuşma yetisini yitiren sanık Hayrettin Özcömert'in yazılı ifadesinde Çetin'i kendisini dolandırıp aldattığı için öldürdüğünü yazdı.

Sanık Özcömert, itham edildiği 9 davayı kabul ederken birinci dava olan "Taammüden adam öldürme" davasını ilk etapta kabul etmemiş ve 27 Haziran tarihinde kararını değiştirerek birinci davayı da kabul etmişti. Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüşülen davanın dünkü oturumunda İddia Makamı aralarında olayda kullanılan av tüfeği, sanığın hastanede kendi eliyle yazdığı 13 sayfalık beyanı, sanığın gönüllü ifadesi, Halime Çetin'in otopsi raporu ve Çetin'in vücudundan çıkarılan fişek tapaları ile şaşmalar olmak üzere toplam 53 emare sunuldu. Sanık Özcömert'in avukatının hafifletici nedenleri sunması bakımından ise dava 17 Temmuz tarihine ertelendi.

DAHA ÖNCEDE ÇETİN'İ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ

İddia Makamı tarafından mahkemeye aktarılan olgulara göre, 2016 yılında maktul Halime Çetin ve sanık Hayrettin Özcömert, yaşadıkları şiddetli geçimsizliklerden dolayı ayrı yaşamaya karar verdiler ve maktul Çetin, çocukları ile 5 Evler bölgesindeki evine yerleşti. İddia Makamı, Özcömert'in bu durumu kendisine yapılmış bir ihanet olarak ve ayrılmalarını yeni yapılan eve girmemesi için maktul ve çocukları tarafından kendisine oynan bir oyun olarak düşündü. Sanık Özcömert maktulden ayrılmayı kabullenemeyip sürekli maktulün yanına giderek bazen güzellikle bazen tehditkar şekilde kendisini barışmaya ikna etmeye çalıştığı aktarılan olgularda, sanık Özcömert'in 26 Haziran 2017 tarihinde maktul Çetin'in kaldığı eve giderek "Sen dostunla buluşmaya gidiyorsun. Seni öldürürüm" demesi üzerine maktül Çetin'in polise giderek ifade verdiği ancak şikayetçi olmadı belirtildi. Yine olgulara göre, 2017 yılı Haziran ayı içerisinde sanık Özcömert'in, maktulün boğazına bıçak dayayıp tehdit ettiği aktarılırken, maktulün ise bu olayı arkadaşına anlattığı ancak polise şikayetçi olmadığı belirtildi.

Olgulara göre, 2017 yılı Haziran ayı içerisinde maktul, Facebook isimli sosyal medyada bir kişi ile tanıştı ve birçok kez bu kişi ile görüştü. Mahkemede maktulün öldürüldüğü tarihe kadar Facebook'ta tanıştığı kişi ile birliktelik yaşadıkları belirtildi.

2 AY İZLEDİ, CİNAYETİ İŞLEYECEĞİNİ DE DEFALARCA SÖYLEDİ

İddia Makamı Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz olgulara göre sanık Hayrettin Özcömert'in, 2017 yılı Ağustos ayı içerisinde maktul Halime Çetin'in komşusuna maktulle anlaşamadıklarını, maktule karşı çok öfkeli olduğunu ve en sonunda maktulü vurup öldüreceğini söyledi. Sanık Özcömert'in, 2017 yılı Ağustos ayı içerisinde maktul Çetin'in kendisinden ayrılmasını içine sindiremeyip maktulün evinin arkasında bulunan yarım inşaat halindeki binaya yerleştiğini belirtilirken Çetin'i 2 ay boyunca oradan gözetlediği belirtildi. Olgularda sanık Özcömert'in, maktul Çetin'in arkadaşına, maktulün kendisini mahvettiğini, her şeyini elinden aldığını, maktule karşı çok öfkeli olduğunu ve bir gün silah alıp maktulü vuracağını söylediği aktarıldı.

CİNAYET İŞLEYECEĞİNİ AÇIK AÇIK SÖYLEDİ, KİMSE ENGEL OLMADI

Olgulara göre, 2017 yılı Eylül ayı içerisinde sanık Özcömert, daha önceden yaptığı plan doğrultusunda Çetin'i öldürmek amacıyla silah temin etmek için tanıdığı bir kişiden av tüfeğini satın almak konusunda aralarında anlaştılar. 2017 yılı Ekim ayı içerisinde sanık, arkadaşına tüfek aldığını ve maktulü ve eğer evdeyse çocuklarını da vurup en son da kafasına sıkacağını, nasılsa hayatta kaybedecek hiçbir şeyinin kalmadığını anlattı.

CİNAYET PLANINI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN SİLAHI EVE SAKLADI

Mahkemeye aktarılan olgulara göre, sanık Hayrettin Özcömert, 2-4 Ekim 2017 tarihleri arasında, önceden yapmış olduğu maktul Halime Çetin'i öldürme planı çerçevesinde kullandığı av tüfeğinin ruhsat ve devir işlemlerini yaparak av tüfeğini üzerine devraldı. Sanık Özcömert, cinayetin işlendiği gün olan 5 Ekim 2017 tarihinde bir av pazarına gidip domuz avında kullanılan fişekleri sordu fakat fiyatları yüksek olduğu için alamadı ve suçun işlenmesinde kullanılan 25 adet fişeği aldı. Sanık Özcömert, ayni tarihte maktul Çetin'in evde olmadığını bildiği için kurduğu adam öldürme planı doğrultusunda 19:30 ile 21:30 saatleri arasında maktulün evine gizlice girerek kendisine ait cinayetin işlenmesinde kullandığı silahı maktulün evine sakladı ve maktulü öldürmek için eve gelmesini beklemeye başladı.

ÖLDÜRDÜKTEN SONRA CİNAYETİ POLİSE İHBAR ETTİ

Sanık Özcömert, maktul Çetin'in eve geldiğini gördü ve maktulün yatak odasına geçtiği sırada tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu av tüfeği ile Çetin'e 4 el ateş etmek suretiyle öldürdü. Maktul Çetin'i öldüren sanık Özcömert, telefonla polisi arayarak maktulü öldürdüğünü ve kendisini de öldüreceğini itiraf etti. İhbarı alan polis olay yerine gittiğinde sanık Özcömert'i maktulün evinin ön balkonunda kanlar içerisinde, Çetin'i evin yatak odasında kanlar içinde yerde yatırken buldu. Hayatını kaybeden maktul Çetin Mağusa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sanık Özcömert ise tedavi amaçlı ilk önce Mağusa Devlet Hastanesi'ne ardından ise Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Mağusa Devlet Hastanesi morguna kaldırılan maktul Çetin'in cesedi üzerinde otopsi yapıldı. Otopsi raporuna göre 2'si ölümcül olmak üzere 4 adet ateşli silah yarası tespit edildi. Ölüm nedenin ise av tüfeği yaralanması, iç organ yaralanması ve büyük damar yaralanması, iç ve dış kanama neticesi olduğu tespit edildi.

ÖZCÖMERT OLAYI EL YAZISI İLE BÖYLE ÖZETLEDİ

Sanığa işlediği suçları izah edildiğinde sanık kendi el yazısı ile 13 sayfalık yazılı beyanda bulundu. Özcömertin ifadesi: "Beni bu yola iten Halime'nin çocuklarıdır. Beni beraber dövüp dişimi bile kırdılar. Halime beni aylarca dolandırdı. Ev yaptım. Borçlarını ödetti. Eli 2-3 kuruş para görünce beni bile tanımadı. Günlerce telefonda bir şeyler yakalıyordum ve bana inkar ediyordu. Sonunda evli biriyle de yakaladım. Ondan da 20 bin TL para yemişler. Onu da çıkardım ortaya. O gece onu o kişi eve getirdiğinde nerden geliyorsun diye sordum. Ayşe'den geliyorum dedi. Hayatımda yapamayacağım cinayeti bana işletti. Onu da nasıl yaptım hala düşünemiyorum"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.