ADLİ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Yargılanmayı cezaevinde bekleyecekler

Yargılanmayı cezaevinde bekleyecekler

Mağusa'da David People isimli iş yerinin kundaklanması ile ilgili tutuklanan zanlılar hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Yayın Tarihi: 12/07/18 07:37
okuma süresi: 6 dak.
Yargılanmayı cezaevinde bekleyecekler
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da 19 Haziran tarihinde David People isimli iş yerinin kundaklanması ile ilgili tutuklanan zanlılar Gürbüz Karagöz, Durmuş Doğan ve zanlı Bülent Çabas,tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldılar. "Kundaklama" suçlamasıyla ilgili haklarında yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından zanlı Karagöz, Doğan ve Çabas davaları görüşülünceye dek 45 günü geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

SUÇ ALETİ OLAN ÇAKMAK BULUNDU

Olayın soruşturmasını yürütülen polis çavuşu Eren Erdelhan mahkemede verdiği ifadesinde, 19 Haziran 2018 tarihinde saat 03:45 raddelerinde David People isimli iş yerinin dış kısmına yanıcı madde döküldükten sonra ateşe verilmek suretiyle kundaklandığını anımsattı. Mesele ile ilgili olarak yapılan kamera kaydı incelemelerinde zanlı Gürbüz Karagöz ile Durmuş Doğan'ın kırmızı renk bir motosikletle olay bölgesinde şüpheli bir şekilde dolaştıkları tespit edildiklerini belirten Erdelhan, zanlı Karagöz ile Doğan 30 Haziran tarihinde Adli Şube'ye celp edildiklerini söyledi. Erdelhan, zanlı Karagöz'ün ayni gün gönüllü ifade vererek üvey babası olan zanlı Doğan ile birlikte işlemiş olduğu suçu itiraf ettiğini belirterek, zanlı Karagöz ile Doğan'ın evinde yapılan aramada olay esnasında kullanılan bazı kıyafet ve ayakkabılar bulunduğunu anımsattı. Zanlı Karagöz'ün 1 Temmuz tarihinde verdiği ikinci gönüllü ifadesinde ise üvey babası olan zanlı Doğan'ın zanlı Bülent Çabas'tan konu iş yerini yakması için 10 bin TL para aldığını ve olaydan 1 hafta önce bu olayı planladıklarını söylediğini açıklayan Erdelhan, ayni gün zanlı Çabas'ın adli şubeye celp edildiğini ve itiraf nitelikli olmayan bir gönüllü ifade verdiğini söyledi. Erdelhan, 2 Temmuz tarihinde zanlıların evinde arama yapıldığını ifade ederek, olay esnasında maske olarak kullanıldığı kumaş parçasının kesildiği eşofman ve olay esnasında kullanılan çakmağın tespit edildiğini açıkladı.

PLANLAYIP VAZGEÇTİKLERİNİ İDDİA ETTİLER

3 Temmuz tarihinde zanlı Durmuş Doğan'ın bir gönüllü ifade verdiğini ve ifadesinde Haziran ayı başlarında zanlı Bülent Çabas ile "David People" isimli iş yerini kundaklamakla ilgili konuştuklarını itiraf ettiğini belirten Erdelhan, zanlının ayni gün bu işi yapmama kararı aldıklarını beyan ettiğini söyledi. Ardından olaydan 3 gün önce zanlı Doğan'ın bu konuyu zanlı Gürbüz Karagöz'e aktardığını fakat yine bu işi yapmaktan vazgeçtiklerini beyan ettiğini belirten Erdelhan, zanlı Doğan'ın 19 Haziran tarihinde zanlı Karagöz'ün konu iş yerini yaktığını söylediğini açıkladı. Erdelhan, tahkikat kapsamında kamera kayıtları ve telefon dökümlerinin incelendiğini belirtti. İncelenen telefon dökümleri sonucunda olaydan 1 gün önce zanlı Doğan ile zanlı Bülent Çabas arasında sık sık 12 kez görüşme ve mesajlaşmaların olduğunu belirten Erdelhan, ayrıca olaydan 1 gün sonra yine telefon görüşmeleri olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Zanlılar aleyhine yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Erdelhan, zanlı Karagöz'ün TC vatandaşı olup 20 Haziran 2018 tarihinde çalışma izninin iptal edildiğini, TC vatandaşı olan zanlı Doğan'ın ise 25 Şubat 2016 tarihinden beri KKTC'de yasal statüsü bulunmadığının tespit edildiğini açıkladı. Erdelhan, KKTC'de yasal statüsü bulunmayan zanlı Karagöz ile Doğan'ın davaları görüşülünceye değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini, KKTC vatandaşı olan zanlı Çabas'ın ise uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

ZANLI ÇABAS'IN AVUKATI TEMİNATA İTİRAZ ETTİ

Zanlı Bülent Çabas'ın avukatı, zanlı Çabas'ın olayla ilgisi olmadığını ileri sürerek Çabas'ın teminata bağlanmasına itiraz edip serbest bırakılmasını talep etti. Zanlı Durmuş Doğan, Bülent Çabas ile kendisinin suçla bağlantısı olmadığını, böyle bir konuşmanın olduğunu ancak yapmaktan vazgeçtiklerini kendisinin namusu ile para kazandığını söyledi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlıların aleyhindeki suçun kundaklama olduğunu belirterek, konu suç için müebbet hapis cezası öngörüldüğünü vurguladı. Kundaklama suçunun son zamanlarda artış gösteren bir suç olduğunu söyleyen Asafoğulları, suçun gerçek anlamda vahim ve ağır bir suç olduğunu kaydetti. Huzurundaki şahadeti bir bütün olarak değerlendirdiğini ifade eden Asafoğulları, zanlı Gürbüz Karagöz'ün ifadesinde zanlı Çabas'tan bahsetmesi ve zanlı Durmuş Doğan ile Bülent Çabas'ın olaydan önce ve sonra sık sık telefonda görüşmesinin ilk nazarda olayla bağlantısı olduğunu gösterdiğini belirtti. Zanlı Karagöz ile Doğan'ın KKTC'de yasal statüsü bulunmamasından dolayı cezaevine gönderilmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Asafoğulları, zanlı Çabas'ın ise "azmettirici" sıfatıyla mahkeme huzuruna çıkarıldığını ve zanlı Çabas'ın da cezaevine gönderilmesinin kaçınılmaz olduğunu açıkladı. Asafoğulları, her 3 zanlının da davaları görüşülünceye değin 45 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.