ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Köse tutuksuz yargılanacak

Köse tutuksuz yargılanacak

Mağusa'da "Suç geliri aklanması ve önlenmesi yasasına aykırı harekette bulunma" suçlaması ile hakkında soruşturma yürütülen Kemal Köse teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Yayın Tarihi: 14/07/18 09:46
okuma süresi: 2 dak.
Köse tutuksuz yargılanacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'da Erhan Gün isimli şahsın banka hesabından çekilişi yapılan ve suç geliri olduğu düşünülen 108 bin TL para ile ilgili soruşturma yürüten polis ekiplerinin tutukladığı Girne Belediyesi çalışanı Kemal Köse hakkındaki soruşturma sona erdi. Köse ün teminat talebi ile ilgili Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşına çıkarılarak teminata bağlanıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

POLİS SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

Olayın soruşturmasını yürüten polis çavuşu Ethem Hoca mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Kemal Köse'nin 4 Temmuz 2018 tarihinde Mağusa'da Erhan Gün'ün hesabından çektiği 108 bin TL ile tespit edildiğini ve para ile ilgili izahat yapamadığı için tutuklandığını belirtti. Zanlı köse'nin toplam 8 gün poliste tutuklu bulunduğunu belirten Hoca, bu süre içerisinde zanlı hakkında yürütülen "Suç geliri aklanması ve önlenmesi yasasına aykırı harekette bulunma" suçu ile bağlantısı olduğu tespit edilen birçok şahsın Girne ve Lefkoşa bölgelerinde tespit edilerek tutuklandığını kaydetti. Mesele ile ilgili yürütülen soruşturmanın devam ettiğini belirten Hoca, zanlı Köse'nin soruşturmaya etki etme olasılığının kalmadığını belirterek Hoca'nın teminata bağlanmasını talep etti.

YURT DIŞINA ÇIKIŞI YASAKLANDI

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökan Asafoğulları zanlı Köse'nin yurt dışına çıkışını yasaklayarak kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlının 5 bin TL nakdi teminat yatırmasına karar veren Asafoğulları, zanlı lehine KKTC vatandaşı 1 şahsın 50 bin TL kefalet senedi imzalamasına ve zanlının haftanın 1 günü ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.