ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Mağusa'da öğrenci yurdunda kadına şiddet

Mağusa'da öğrenci yurdunda kadına şiddet

Öğrenci yurdunda tartıştığı kızın başını ve kaşını kırık bardak ile kesip kızı yaralayan Nijeryalı Chukwemeka İ. Nwachukwu bir hafta sonra tutuklandı. Mahkemenin uygun gördüğü teminat şatlarını yerine getirmeyen zanlı yargılanmayı cezaevinde bekleyecek.

Yayın Tarihi: 18/08/18 10:32
okuma süresi: 3 dak.
Mağusa'da öğrenci yurdunda kadına şiddet
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'da üniversite kampüsü içinde faaliyet gösteren Golden Plus isimli öğrenci yurdunun 217 numaralı odasında 11 Ağustos tarihinde Stefani Mensa isimli kızla tartıştığı sırada bardak kırıp bardaktan geriye kalan keskin cam parçaları ile Mensa'yı başından ve kaşından yaralayan Nijeryalı Chukwemeka İ. Nwachukwu olaydan 1 hafta sonra dün tespit edilerek tutuklandı. Aynı zamanda bölgedeki Nijerya uyruklu öğrencilerin başkanı olan Nwachukwu dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Aleyhindeki soruşturmanın tamamlanması nedeni ile tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanan zanlı mahkemenin uygun gördüğü teminat şartlarını yerin getiremeyerek 1 ayı geçmemek üzere hükümüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

KIRDIĞI BARDAKLA YARALADI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Erman Sennaroğlu mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Chukwemeka İ. Nwachukwu'nun 11 Ağustos 2018 tarihinde meydana gelen "Yaralama" ve "Ciddi darp" suçlarından tutuklu bulunduğunu açıkladı. Sennaroğlu, zanlının 11 Ağustos 2018 tarihinde 23:30'da Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsünde faaliyet gösteren Golden Plus isimli öğrenci yurdunun 217 numaralı odasında sözlü tartışmada bulunduğu Stefani Mensa isimli şahsa odada bulup kırdığı cam kuplu bardakla 2 kez başına vurduğunu söyledi. Mensa'nın başında 2 ayrı yerde kesi oluşturduğunu belirten Sennaroğlu, zanlının aynı bardakla kızın kaşında da kesi oluşturduğunu ve ardından yüzüne de yumruk atarak ciddi şekilde darp ettiğini açıkladı. Zanlının 17 Ağustos 2018 tarihinde tespit edilerek tutuklandığını belirten Sennaroğlu, zanlının gönüllü ifade verdiğini ancak itiraf niteliğinde olmadığını, zanlının davalarını da kabul etmediğini söyledi. Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Sennaroğlu, zanlının 2017- 2018 yıllarında ülkede öğrenci izni ile bulunduğunu ancak üniversiteden temin edilen bir bilgide zanlının 2019- 2020 öğrenim yılına kayıt yaptırmasının mümkün olmadığının bildirildiğini söyledi. Sennaroğlu mahkemeden zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

7 BİN TL VE KEFİL BULAMADI

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Mine Gündüz zanlı Chukwemeka İ. Nwachukwu'nun yurt dışına çıkışını yasaklayarak kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlının 7 bin TL nakdi teminat yatırmasına karar veren Yargıç Gündüz, KKTC vatandaşı 1 kefilin de 50 bin TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi. Mahkemenin uygun gördüğü teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.