ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Eve bırakma bahanesi ile aracına alıp tecavüz etti

Eve bırakma bahanesi ile aracına alıp tecavüz etti

Mağusa'da daha önce de zihinsel engelli bir kıza tecavüz ederek hamile bırakan Ahmet Burhan Ayan'ın arkadaşının 16 yaşındaki kız kardeşine tecavüz ederken karnına bıçak dayayarak öldürmekle tehdit ettiği ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 16/10/18 07:35
okuma süresi: 3 dak.
Eve bırakma bahanesi ile aracına alıp tecavüz etti
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da infiale neden olan tecavüz olayının zanlısı Ahmet Burhan Ayan tutukluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Arkadaşının 16 yaşındaki kız kardeşine tecavüz etmekle suçlanan zanlı Ayan'ın kızı "abin çok kızdı" diyerek arkadaşları ile birlikte eve götürmek bahanesi ile aracına aldığı, arkadaşlarını ise eve bıraktıktan sonra kızı Glapsides bölgesine götürdüğü öğrenildi. Ayan'ın genç kızın karnına bıçak dayayıp "birine bir şey belli edersen seni öldürürüm" diyerek öldürmekle tehdit ettikten sonra tecavüz ettiği ortaya çıktı. Zanlı Ayan aleyhindeki suçlamaların hiç birini kabul etmezken, polis zanlı hakkındaki " Cinsel saldırı", "Cinsel tecavüz", "Şiddet tehdidi", "Kasti hasar" suçlamaları ile ilgili soruşturmasını sürdürüyor. Mahkeme zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın salimen devam edebilmesi amacı ile tecavüz zanlısı Ahmet Burhan Ayan'ın 4 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

"EVİNE GÖTÜRMEK BAHANESİ İLE KIZA TECAVÜZ ETTİ"

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Şükrü Hafız mahkemede verdiği ifadesinde zanlı Burhan Ayan'ın 12 Ekim 2018 tarihinde saat 06:00 sıralarında Glapsides'te evine götürmek için aracına aldığı 16 yaşındaki kızı öpmeye çalışarak genç kıza şiddet tehdidi kullanıp cinsel saldırı ve cinsel tecavüzde bulunduğunu açıkladı. Polise yapılan şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında zanlının tutuklanarak gönüllü ifade verdiğini söyleyen Hafız, kendisinin genç kızın istemediği hiçbir şeyi yapmadığı beyanında bulunduğunu açıkladı. Olayın ciddiyetine vurgu yapan polis memuru, soruşturma kapsamında olay öncesinde zanlının geçtiği yerler ile ilgili kamera kayıtlarının temin edildiğini ayrıca zanlıya ait cep telefonu dökümlerinin temin edildiğini, incelemelerin devam ettiğini ve aranan bir emarenin olduğunu kaydetti. Tecavüzün doktor raporu ile tespit edildiğini belirten Hafız, zanlının 4 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

ZANLININ ÇOK ALKOLLÜ OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Mahkemede zanlının avukatı, müvekkilinin aşırı alkollü olduğu iddiasında bulunurken, alkol tespiti için işlem yapılıp yapılmadığını sordu. Polis memuru Hafız, zanlının kanındaki alkol miktarının tespiti için kan örneklerinin alındığını ve sonuçların beklendiğini ifade etti.

ÇOCUĞU ŞİMDİ 3 YAŞINDA

Zanlı Ahmet Burhan Ayan'ın 2014 yılı sonlarında zihinsel engelli bir kıza tecavüz etmesinin ardından genç kızın 6 haftalık hamileliği sonucu olay ortaya çıkmıştı. Zanlı Ayan daha önceki tecavüz suçundan 4 yıl hapse mahkum edilip indirimleri ile tahliye edilirken, tecavüz kurbanı genç kız ise bebeğini doğurmuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.