ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Tecavüz zanlısı Ayan'ın tutukluluğu devam ediyor

Tecavüz zanlısı Ayan'ın tutukluluğu devam ediyor

Mağusa'da daha önce de zihinsel engelli bir kıza tecavüz ederek hamile bırakan Ahmet Burhan Ayan'ın arkadaşının 16 yaşındaki kız kardeşine tecavüz ettiği suçlaması ile hakkında başlatılan soruşturma devam ediyor.

Yayın Tarihi: 20/10/18 10:30
okuma süresi: 2 dak.
Tecavüz zanlısı Ayan'ın tutukluluğu devam ediyor
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da infiale neden olan tecavüz olayının zanlısı Ahmet Burhan Ayan tutukluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Arkadaşının 16 yaşındaki kız kardeşine tecavüz etmekle suçlanan zanlı Ayan hakkındaki polis soruşturması devam ediyor. " Cinsel saldırı", "Cinsel tecavüz", "Şiddet tehdidi", "Kasti hasar" suçlamaları ile ilgili hakkında soruşturma yürütülen zanlı, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi amacı ile 3 gün daha poliste tutuklu kalacak.

İFADESİNİN ARAŞTIRMASI DEVAM EDİYOR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Şükrü Hafız mahkemede verdiği ifadesinde zanlı Burhan Ayan'ın 12 Ekim 2018 tarihinde saat 06:00 sıralarında Glapsides'te evine götürmek için aracına aldığı 16 yaşındaki kızı öpmeye çalışarak genç kıza şiddet tehdidi kullanıp cinsel saldırı ve cinsel tecavüzde bulunduğunu açıkladı. Polise yapılan şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında zanlının tutuklanarak gönüllü ifade verdiğini söyleyen Hafız, kendisinin genç kızın istemediği hiçbir şeyi yapmadığı beyanında bulunduğunu açıkladı.

Olayın ciddiyetine vurgu yapan polis memuru, soruşturma kapsamında olay öncesinde zanlının geçtiği yerler ile ilgili kamera kayıtlarının temin edildiğini ve incelendiğini ayrıca zanlıya ait cep telefonu dökümlerinin temin edildiğini, incelemelerin devam ettiğini kaydetti. Tecavüzün doktor raporu ile tespit edildiğini belirten Hafız, zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. İddia Makamı adına davayı yürüten Savcı Hasan Boşnak talep edilen süreyi 3 gün ile sınırlandırırken mahkemeye talebin uygun olduğunu belirtip zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.