ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Tecavüz zanlısı Ayan tutuklu yargılanacak

Tecavüz zanlısı Ayan tutuklu yargılanacak

Mağusa'da arkadaşının kız kardeşine tecavüz ettiği gerekçesi ile tutuklanan Ahmet Burhan Ayan tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Yayın Tarihi: 23/10/18 08:35
okuma süresi: 2 dak.
Tecavüz zanlısı Ayan tutuklu yargılanacak
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da 12 Ekim 2018 tarihinde sabahın erken vakitlerinde eve bırakma bahanesi ile aracına aldığı arkadaşının 16 yaşındaki kız kardeşine tecavüz etmekle suçlanan Ahmet Burhan Ayan tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. "Tacavüz", "Şiddet tehdidi", "Kasti hasar" ve "Kanunsuz bıçak taşıma" suçlamaları ile hakkında soruşturma yürütülen Ayan, hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. Genç kıza bıçak dayayarak öldürmekle tehdit edip tecavüz etmekle suçlanan Ayan tutuklu yargılanmak amacı ile 1 ayı geçmeyecek şekilde hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

POLİS BIÇAĞI TESPİT ETTİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Şükrü Hafız mahkemede verdiği ifadesinde zanlı Ahmet Burhan Ayan'ın 12 Ekim 2018 tarihinde saat 06:00'da Galpsides park alanında evine bırakmak üzere aracına aldığı 16 yaşındaki kıza şiddet tehdidinde bulunarak cinsel tecavüzde bulunduğunu açıkladı. Zanlının polise yapılan şikayet üzerine tutuklandığını belirten Hafız, zanlının soruşturma amacı ile 10 günden beri poliste tutuklu olduğunu kaydetti. Soruşturma maksatlı bir kamera kaydının tespit edilip, çok sayıda gönüllü ifadenin temin edildiğini belirten Hafız, zanlının 2014 yılında işlediği benzer bir suçtan ötürü 2015 yılında sabıkasının olduğunu söyledi. Zanlının "birine bir şey belli edersen seni öldürürüm" diyerek genç kıza şiddet tehdidinde bulunduğu sırada karnına dayadığı bıçağın bulunup emare alındığını söyleyen Hafız, zanlının tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmesini talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.