ADLİ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Iosif 7, suç ortakları 3'er gün tutuklu kalacak

Iosif 7, suç ortakları 3’er gün tutuklu kalacak

Güney Kıbrıs'ta Nicos Rodotheou'yu öldürmeye teşebbüs ve uyuşturucu suçlarına karıştığı için Rum Polisi tarafından aranan ve sahte kimlikle KKTC'ye geçerek Mağusa'da tespit edilip tutuklanan zanlı Iosif Iosif'in ardından zanlı Iosif'e yataklık yaptığı iddiasıyla 2 Kıbrıslı Türk tutuklandı.

Yayın Tarihi: 12/01/19 09:33
okuma süresi: 5 dak.
Iosif 7, suç ortakları 3’er gün tutuklu kalacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Güney Lefkoşa'da 2018 yılı Kasım ayında Nicos Rodotheou'yu öldürmeye teşebbüs eden ve uyuşturucu suçlarına karıştığı gerekçesiyle Rum Polisi tarafından aranırken Mağusa'da 2 tabanca ve 100 mermi ile yakalanan Iosif Iosif'in ardından Iosif'e yataklık yapmakla suçlanan Cengiz Yakupoğulları ile Hüseyin İbrahim'de tutuklandı.

Zanlı Iosif Iosif ve Iosif'in Mağusa'da bir daireye yerleşmesine yardımcı oldukları iddia edilen Cengiz Yakupoğulları ile Hüseyin İbrahim dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Hakkında "Kanunsuz ateşli silah tasarrufu", "Kanunsuz ateşli silah taşıma", "Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu", "Kanunsuz patlayıcı madde taşıma", "Sahte belge düzenleme", "Başkasının kimliğine bürünme" ve "Muhaceret yasasına aykırı hareket" suçlamaları ile ilgili olarak soruşturma yürütülen zanlı Iosif'in tutukluluk süresi 7 gün daha uzatılırken, "Feri fail" suçlamasıyla tutuklanarak mahkeme karşısına çıkarılan Cengiz Yakupoğulları ve Hüseyin İbrahim'in hakkında ise 3'er gün tutukluluk süresi temin edildi.

IOSİF, POLİSE GÖNÜLLÜ İFADE VERDİ

Mahkemede konu ile ilgili ifade sunan polis memuru Ersoy Saydağ, 9 Ocak 2019 tarihinde Bilgi Değişim Ofisinden alınan yazı ışığında Güney Kıbrıs'ta "Katle teşebbüs", "Kanunsuz ateşli silah taşıma", "Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu", "Kanunsuz patlayıcı madde taşıma" suçları ile ilgili olarak zanlı IosifIosif'in arandığını ve konu kişinin KKTC'de olduğunun öğrenildiğini anımsattı.

Alınan bilgi ışığında yapılan araştırmada zanlı Iosif Iosif'in Mağusa'da Gülseren bölgesinde bir apartman dairesinde kaldığının tespit edildiğini belirten Saydağ, ayni gün ikametgaha operasyon düzenlenerek zanlı Iosif'in tespit edildiğini hatırlattı. Evde yapılan aramada ise 2 adet 9 mm çapında tabanca, içerisinde toplam 15 adet 9 mm çapında canlı mermi olan 2 adet şarjör ve 2 kutu içerisinde toplam 85 adet 9 mm çapında canlı mermi bulunduğunu anımsatan Saydağ, ayrıca konu evde sahte olduğundan şüphe edilen Nicholas Nikalou adına düzenlenen ve üzerinde zanlı Iosif'in resmi bulunan Kıbrıs Cumhuriyeti Kimliği bulunduğunu da belirtti.

Zanlı Iosif'in, 10 Ocak 2019 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhinde 1 günlük tutukluluk süresi temin edildiğini anımsatan Saydağ, zanlı Iosif'in ayni gün gönüllü ifade verdiğini söyledi.

SAHTE KİMLİKLE AKYAR'DAN GEÇİRİLDİ, MAĞUSA'DA BİR EVE YERLEŞTİRİLDİ

Saydağ, zanlı Iosif'in, verdiği gönüllü ifadesinde 8 Aralık 2018 tarihinde Güney Kıbrıs'ta tanımadığı 2 kişi tarafından Akyar Kara Giriş Kapısına getirildiğini, burada aracı süren şoförün başkasına ait sahte bir pasaportla kedisine giriş işlemi yaptırarak KKTC'ye geçtiğini itiraf ettiğini açıkladı.

Zanlı Iosif'in KKTC'ye geçtikten sonra zanlı Cengiz Yakupoğulları ile aranmakta olan ve şuan yurt dışında bulunduğu tespit edilen bir şahsın kendisini alarak tespit edildiği eve yerleştirildiğini itiraf ettiğini belirten Saydağ, yapılan araştırmada 13 Aralık 2018 tarihinde zanlı Iosif Iosif'in, zanlı Cengiz Yakupoğulları ve Hüseyin İbrahim tarafından konu eve yerleştirildiğini ve burada saklanmasına yardımcı olduklarının tespit edildiğini açıkladı. Ayni gün zanlı Yakupoğulları'nın tespit edilerek tutuklandığını söyleyen tahkikat memuru,zanlı Hüseyin İbrahim'in ise 11 Ocak 2019 tarihinde sabah saat 08:00'de polise gelerek teslim olduğunu açıkladı. Saydağ, zanlı İbrahim'den yapılan ilk soruşturmada, zanlı Iosif'i tanıdığını, zanlı Iosif'in yaklaşık 3 hafta önce kendisini arayarak kuzeyde kalmak için bir yer istediğini ve bu nedenle kendisini konu eve yerleştirdiğini itiraf ettiğini açıkladı.

1 KİŞİ ARANIYOR, TABANCALARIN BALİSTİK RAPORLARI BEKLENİYOR

Yürütülen soruşturmanın geniş çaplı olarak devam ettiğini belirten Saydağ, incelenmesi gereken kamera görüntülerinin olduğunu, mesele ile bağlantısı olduğu tespit edilen 1 kişinin arandığını, zanlıların telefonlarının incelemesinin devam ettiğini ve telefon dökümlerinin beklendiğini açıkladı.

Zanlı Iosif'in tasarrufunda bulunan tabancaların balistik inceleme ve parmak izi incelemesi için PGM'ye gönderildiğini ifade eden Saydağ, raporların henüz temin edilemediğini mahkemeye aktardı. Saydağ, yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlı IosifIosif'in 7 gün süreyle daha, zanlı Cengiz Yakupoğulları ile Hüseyin İbrahim'in ise 3'er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.