ADLİ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Uyuşturucu ihbarında bulundu, kendi başını da yaktı

Uyuşturucu ihbarında bulundu, kendi başını da yaktı

Dipkarpaz'da kalan Davut Zengin'in evinde uyuşturucu olduğu yönünde narkotik polisine ihbarda bulunan Filistinli Marwant Alqarout'un ihbarı kendi başına bela açtı. Ele geçirilen uyuşturucu ve patlayıcı maddeleri Davut Zengin'in kapısına Alqarout'un bıraktığı ortaya çıktı, zanlı tutuklandı.

Yayın Tarihi: 26/02/19 08:40
okuma süresi: 5 dak.
Uyuşturucu ihbarında bulundu, kendi başını da yaktı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Dipkarpaz'da Davut Zengin'in evinin bahçesindeki saksıda uyuşturucu bulunduğu ihbarında bulunan Filistin uyruklu Marwant Alqarout, Narkotik polisi tarafından kendisi tutuklandı. İhbar üzerine düzenlenen operasyon sonrasında Zengin'in suçla bağlantısı olmadığını tespit eden polis, çelişkili ifadeleri nedeni ile muhbir Alqarout'a yöneldi. Operasyonda 130 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde, 38 adet G-3 mermisi ve sahte belge ele geçirildi.

Tutuklanan Alqarout polise, saksıyı Davut Zengin'e ait evin önüne kendisinin bıraktığını itiraf etti. Zanlı dün İskele Kaza Mahkemesi'nde "Kanunsuz uyuşturucu madde ve patlayıcı madde ithal ve tasarruf" suçlamaları ile ilgili yargıç karşısına çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk süresi temin edildi.

Polis mahkemede aktardığı ifadesinde, cep telefonuna el konulan zanlının telefonunda söz konusu saksının fotoğraflarının görüldüğünü, zanlının bunun üzerine telefonu polisin elinden alarak koşup ekranını taş ile ezmeye çalıştığını açıkladı. Başından yaralı şekilde mahkemeye çıkarılan zanlı için avukat, ifadenin baskı ve darp ile temin edildiğini ileri sürerken, mahkeme zanlının temin edilen tutukluluk süresi içinde her gün doktor kontrolünden geçirilip raporun mahkemeye ibraz edilmesine emir verdi.

POLİSLE OLAY YERİNE GİDİP UYUŞTURUCULARIN YERİNİ GÖSTERDİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hasan Selvili mahkemede verdiği ifadesinde, 23-24 Şubat 2019 tarihinde Marwant Alqarout tarafından alınan bilgide Davut Zengin'in evinde çiçek ekili saksı içinde uyuşturucu madde ile patlayıcı madde olduğunun öğrenildiğini açıkladı. Mahkemeden temin edilen arama müzakeresi ışığında 04:30 ile 5:15 saatleri arasında arama yapıldığını belirten Selvili, Alqarut'un gösterimi üzerine ikametgahın Güneybatı istikametinde kaldırım üzerindeki elektrik direği altında bulunan çiçek ekili saksıda, beyaz poşet içinde çıtçıtlı poşete sarılı Davut Zengin'in fotoğrafı ile hazırlanmış Almanya oturma belgesi, 130 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ve 38 adet 7.62 mm çapında G-3 mermisinin bulunup emare alındığını mahkemeye aktardı.

CEP TELEFONUNU TAŞLA EZMEYE ÇALIŞTI

Yürütülen soruşturmada Davut Zengin ve ailesinin söz konusu saksının kendilerine ait olmadığını beyan ettiğini belirten Selvili, verilen ifadeler ve saksının yeri göz önünde bulundurularak olayı ihbar eden Marwant Alqarout ile görüşüldüğünü, zanlının çelişkili ifadeler verdiğini kaydetti. Bunun üzerine zanlının cep telefonuna el konularak yapılan incelemede WhatsApp isimli programdan gönderilen söz konusu saksı ve çiçeklerin görüntüsünün bulunduğunu kaydeden Selvili, zanlının polisin elindeki cep telefonunu alarak koşup kaçmaya çalıştığını bu esnada eline aldığı taş ile telefonu kırmak istediği sırada makul güç kullanılarak alıkonulduğunu anlattı. Alınması gereken birçok ifadenin olduğunu ve olayın aydınlatılması için süreye ihtiyaçları olduğunu belirten Selvili, zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

DAVUT ZENGİN'İN, AİLESİNİ MAHVETTİĞİ İÇİN YAPTIĞINI İLERİ SÜRDÜ

Polis memuru Selvili alıkonulan zanlıya tespit edilen emarelerin kimin olduğu ve neden böyle bir şey yaptığı sorulduğu zaman " evet uyuşturucu ve mermiler benimdir. Saksı ile birlikte Güney Kıbrıs'tan getirdim. Davut benim aileme zarar verdi, onun için yaptım" beyanlarında bulunduğunu kaydetti. Zanlının önce Davut Zengin'in küçük kardeşini uyuşturucuya alıştırdığı için bu suçu işlediğini söylediğini belirten Selvili, kardeş ile ilgili yapılan soruşturmada herhangi bir şey tespit edilememesi nedeni ile zanlının daha sonra Davut Zengin'in Güney Kıbrıs'a hırsızlık için gittiğini ve ailesini mahvettiğini söylediğini belirtti.

"DÜŞERKEN BAŞINI TAŞA VURDU"

Zanlı Marwant Alqarout dün mahkeme huzuruna başı yaralı bir şekilde çıkarıldı. Zanlı avukatı Batur Sağlamer polisin, ifadeyi baskı ve darp ile temin edildiğini bu nedenle zanlının başında 8 dikiş bulunan bir yara meydana geldiğini ileri sürerken, polis dayak ve baskı iddialarını reddedip zanlının ovalık alanda kaçmaya çalışırken düştüğünü ve başını taşa vurduğunu, temin edilen doktor raporunda da bunun açık olduğunu kaydetti. Mahkeme zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verirken, yapılan doktor kontrolü talebi üzerine zanlının temin edilen her gün için doktor kontrolünden geçirilip, temin edilen raporun mahkemeye ibraz edilmesi yönünde emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.