ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Sahte Fransız 8 ay hapse mahkum edildi

Sahte Fransız 8 ay hapse mahkum edildi

Lübnan pasaportu ile ülkeye giriş yaparak sahte Fransa pasaportu ile Beyarmudu'ndan Güney Kıbrıs'a geçiş yapmak isterken yakalanan Mahmoud El Sayed 8 ay hapse mahkum edildi.

Yayın Tarihi: 28/02/19 08:00
okuma süresi: 2 dak.
Sahte Fransız 8 ay hapse mahkum edildi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Ercan Havaalanı'ndan 17 Aralık 2018 tarihinde Lübnan pasaportu ile 15 günlük turist vizesi ile ülkeye giriş yaparak 18 Aralık tarihinde sahtelenmiş Fransa pasaportu ile Beyarmudu Kara Giriş Kapısı'ndan Güney Kıbrıs'a geçmek isterken yakalanan Mahmoud El Sayed dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Sanık El Sayed "Sahte resmi belgeyi tedavüle sürmek" ve "Sahte kayıt temin etmeye teşebbüs" davalarından suçlu bulunarak 8 ay hapse mahkum edildi.

ŞÜPHELİ HAREKETLERİ NEDENİ İLE YAKALANMIŞTI

Sanık Mahmoud El Sayed hakkındaki kararı Yargıç Hazal Hacımulla okudu. Sanığın hakkında getirilen davalardan suçlu bulunduğunu açıklayan Hacımulla, sanığın mahkum olduğu "Sahte resmi belgeyi tedavüle sürmek" suçu için ömür boyu hapislik cezasının öngörüldüğünü kaydetti. Söz konusu suçların ülkede yaygı olduğuna dikkat çeken Hacımulla, yaygın suçlarda ceza belirlenirken kamu yararı prensibinin ön planda tutulması gerektiğini belirtti. Devlet otoritesinin hiçe sayılıp devleti kandırmaya çalışmanın hoş görü ile karşılanmadığını belirten Hacımulla, sanığın hürriyeti bağlayıcı bir ceza almasının kamu yararını yaralayacağını ifade ederek en uygun ve adil cezanın hapislik cezası olduğunu söyleyip sanığın 8 ay hapse mahkum edildiğini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.