ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Polisten insan tacirlerine suçüstü operasyon

Polisten insan tacirlerine suçüstü operasyon

Yüklü miktarda paralar ödeyerek tuğla yüklü TIR dorsesinde umuda yolculuk edip Mağusa Limanı'ndan kaçak olarak ülkeye girebilmeleri için insan tacirleri tarafından çöp kamyonuna aktarılırken yakalanan 15 Suriyeli kaçak göçmen ile 4 insan taciri tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 15/03/19 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Polisten insan tacirlerine suçüstü operasyon
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa Limanı'nda önceki akşam tuğla yüklü TIR dorsesi içinde Mersin'den gemi ile gelip çöp kamyonuna aktarıldıkları sırada tespit edilen 13'ü erkek 2'si kadın 15 Suriyeli kaçak göçmen polis tarafından düzenlenen operasyonla tutuklandı.

Umuda yolculuk için 5 'er bin Dolar ödeyip çöp kamyonunda kaçak olarak ülkeye sokulmak istenen 15 kaçak göçmen ile birlikte polis para uğruna insan sağlığı ile güvenliğini hiçe sayarak TIR dorsesi ve çöp kamyonunda insan ticareti yapmak isteyen Emrah Özdemir, Mahmut Özdemir ve TIR şoförleri Ahmet Alican ve Bahri Bal da tutuklandı. Polis dün 15'i Suriyeli kaçak göçmen olmak üzere toplam 19 kişiyi Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkardı. Mahkeme 19 kişinin 1 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

ÇÖP KAMYONUNDA LİMANDAN ÇIKARILACAKLARDI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hakan Savtekin mahkemede verdiği ifadesinde, tutuklanan kişilerin "Muhaceret yasasına aykırı hareket" ve "Ağır bir suç işlemek kastı ile ittifak kurmak" suçlamasından methaldar olduğunu açıkladı. 13 Mart 2019 tarihinde alınan bir bilgi üzerine PGM'ye bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin Mağusa Limanı'nda operasyon yaptığını açıklayan Savtekin, TIR dorsesinde gizlenmiş 15 Suriyeli'nin çöp kamyonuna aktrıldığı sırada tespit edildiğini kaydetti.

Savtekin Suriyeli kaçak göçmenleri taşıyan TIR araç şoförünün Ahmet Alican olduğunun tespit edildiğini belirtirken, aynı gemi ile Mağusa Limanı'na gelen ve Suriyeli göçmenlerin çöp kamyonuna aktarılması sırasında yardımcı olan bir diğer TIR şoförünün ise Bahri Bal olduğunun tespit edildiğini belirtti. Çöp kamyonunun 2 TIR arasına girerek Suriyeli göçmenlerin aktarılmasının sağlandığının tespit edildiğini belirten Savtekin, Suriyelileri Mağusa Limanı'nda karşılayan kişinin ise Emrah Özdemir ve Mahmut Özdemir olduğunu, çöp kamyonunun ise Mahmut Özdemir'e ait olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Soruşturmanın devam ettiğini belirten Savtekin, tüm zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

İddia Makamı adına davada hazır bulunan Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak talep edilen tutukluluk süresini 1 gün ile sınırlandırırken, mahkeme tüm zanlıların 1'er gün tutuklu kalmasına karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.