ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Ekstazi zanlıları tutuksuz yargılanacak

Ekstazi zanlıları tutuksuz yargılanacak

Beyarmudu'nda evinin garajında 32 adet ekstazi türü uyuşturucu madde içeren hap ile yakalanan Soner Yıldız ile söz konusu hapları Yıldız'a verdiği iddia edilen Adem Ersin Aykıt hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

Yayın Tarihi: 20/03/19 07:34
okuma süresi: 3 dak.
Ekstazi zanlıları tutuksuz yargılanacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Narkotik ekiplerinin ihbar üzerine Beyarmudu'nda düzenlediği operasyonda tasarrufunda 32 adet ekstazi türü uyuşturucu madde içeren hap bulunan Soner Yıldız ile polisin ileri soruşturmasında söz konusu hapları Yıldız'a verdiği iddia edilerek tutuklanan Adem Ersin Aykıt dün yeniden yargıç karşısına çıkarıldı.

"Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf" suçlamaları ile zanlıların aleyhlerinde yürütülen soruşturma tamamlandı. Her iki zanlı da tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

ZANLI AYKIT SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Nurettin Enginer mahkemede verdiği ifadesinde, 15 Mart 2019 tarihinde alınan bir ihbarda zanlı Soner Yıldız'ın Beyarmudu'nda bulunan ikametgahında patlayıcı madde ve ateşli silah olduğunun öğrenildiğini söyledi.

Aynı gün zanlının söz konusu adresine gittiklerini belirten Enginer, evin garajında oda parfümü kutusu içinde poşetlere sarılı toplam 32 adet extacy türü uyuşturucunun bulunup emare alındığını açıkladı. Zanlının polise verdiği gönüllü ifadesinde söz konusu uyuşturucu madde içeren hapları zanlı Adem Ersin Aykıt'tan aldığını itiraf etmesi üzerine genişletilen soruşturmada zanlı Aykıt'ın polise gelerek teslim olduğunu kaydeden Enginer, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını açıkladı.

Zanlı Soner Yıldız'ın aleyhine getirilen davalarını kabul ettiğini ancak zanlı Adem Ersin Aykıt'ın kabul etmediğini belirten Enginer, her iki zanlının da teminata bağlanmasını talep etti.

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR

Mahkeme zanlıların yurt dışına çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi.

Zanlı Yıldız ve Aykıt'ın 5'er bin TL nakdi teminat yatırmasına karar veren mahkeme, ayrıca KKTC vatandaşı 2 kefilin 75'er bin TL kefalet senedi imzalamasına, zanlıların ise haftada 1 gün ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.